Oppgradering fra Nikon skal gi bedre video

Nikon har lansert en dedikert LUT (oppslagstabell) for N-Log-videografi, som er en funksjon i Z6 og Z7-kameraene. Senere i år kommer støtte for RAW videoutgang direkte fra kameraene.

UNDERVANNSFOTOOppgradering fra Nikon skal gi bedre video

Nikon har lansert en dedikert LUT (oppslagstabell) for N-Log-videografi, som er en funksjon i Z6 og Z7-kameraene. Senere i år kommer støtte for RAW videoutgang direkte fra kameraene.

  29. august 2019
Den dedikerte LUT-tabellen for Nikons N-Log er kompatibel med Rec. 709-fargerom og er tilgjengelig i flere versjoner slik at brukerne enkelt kan legge til forskjellige uttrykk. Det lanseres også en 3D LUT som gjør det mulig å justere lysstyrke, metning og fargenyanse, i tillegg til RGB-farger, skriver Nikon i en pressemelding.

En LUT (Look Up Table) er et forvalg av RGB-fargeverdier, som brukes til å endre utseendet til videoopptak ved fargegradering under etterproduksjonen.

N-Log HDMI-utgangsopptaket for Z6 og Z7 er optimalisert for 10-bit opptak, som får frem bildebrikkens fulle dynamiske område. Den registrerer mye graderingsinformasjon i høylys og skygger for å gi mer fleksibel fargegradering.

Støtte for RAW videoutgang kommer senere i år

Firmwareoppgraderingen som skal lanseres senere i år vil legge til rette for innspilling i Apples ProRes RAW-videoformat på Ninja V 4K HDR-skjermen/opptakeren laget av ATOMOS.

Nikon Z6 og Z7 blir de første forbrukerkameraene som offisielt støtter RAW-videoutgang, noe som foreløpig bare er tilgjengelig på profesjonelle filmkameraer. Ved å gjøre etterproduksjonen mer fleksibel får Nikons speilløse kameraer samme muligheter som profesjonelle filmkameraer. Dette gjør Z6 og Z7 til et rimelig alternativ for fullskala filmproduksjon, skriver Nikon.

RAW-videoutgangfunksjonen vil kreve en oppgradering som må utføres på et Nikon servicesenter. Man må betale for denne oppgraderingen, men selve firmwaren vil være kostnadsfri, fremgår det av pressemeldingen.ANNONSE

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

  • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
  • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
  • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
  • FORSKNING: Sjøpølser
  • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
  • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
  • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
  • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
  • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.