Sør-Trøndelag Dykkekrets legges ned

Dykkekretsen vedtok nylig å nedlegge seg selv. Midlene kretsen disponerer skal fordeles på klubbene i Trøndelag – men for å få penger må de søke.

Sør-Trøndelag Dykkekrets legges ned
Foto: Gunnar Andre/Facebook

KLUBBNYTT

ÅRSMØTESør-Trøndelag Dykkekrets legges ned

Dykkekretsen vedtok nylig å nedlegge seg selv. Midlene kretsen disponerer skal fordeles på klubbene i Trøndelag – men for å få penger må de søke.

  29. juni 2020
Nedleggelsen føyer seg inn i rekken av av dykkekretser som har opphørt å eksistere de siste årene. Tidligere var det minst 15 dykkekretser – nå er det bare fire tilbake.

Årsaken til at Sør-Trøndelag Dykkekrets velger å legge ned fremgår ikke av informasjonen de har lagt ut på sin Facebook-side, men referat fra særkretstinget den 25. mai er sendt styret i klubbene i Trøndelag.

Nord-Trøndelag Dykkekrets ble nedlagt av Norges Dykkeforbund i 2018 etter misnøye blant medlemsklubbene og manglende regnskap de to foregående årene.

Midlene fordeles etter søknad

– Kretsens kapital blir fordelt til klubbene, med lik andel til hver klubb. Klubbene må fremme krav for å få sin andel, og gjør de ikke det vil de heller ikke motta noen andel, skriver Sør-Trøndelag Dykkekrets på Facebook.

Frist for dykkeklubbene til å fremme krav til kretsen er satt til utgangen av juni. Kretsen opplyser at de ikke kommer til å kontakte klubbene for å fremskaffe nødvendig informasjon. Kontakt kretsen her.

Det er Norges Dykkeforbund som har myndighet til å legge ned særkretsene og vedtaket er derfor ikke bindende før forbundsstyret i NDF har godkjent nedleggelsen.

Har kretsene utspilt sin rolle?

Særkretsenes oppgave er å administrere de ulike idrettene i fylkene, gjennomføre utdanningstiltak og å sørge for den praktiske gjennomføringen av kamper, stevner og liknende, ifølge Norges idrettsforbund.

Med bakgrunn i fylkesreformen som trådte i kraft 1. januar 2020 ville det vært naturlig med noe avgang blant dykkekretsene, men faktum er at de fleste av dem har blitt nedlagt før dette skjedde.

Opprinnelig publisert 09.06.2020

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS