Får nytt klubbhus på bryggekanten

Indre Oslofjord Undervannsklubb er i ferd med å realisere drømmen om eget klubbhus. På onsdag ble brakkene heist på plass på kaia på Nesoddtangen.

https://www.facebook.com/lars.dalen.5/videos/10157752868629620/
Her heises brakkene på plass. Video: Lars Dalen/Facebook

KLUBBNYTT



Får nytt klubbhus på bryggekanten

Indre Oslofjord Undervannsklubb er i ferd med å realisere drømmen om eget klubbhus. På onsdag ble brakkene heist på plass på kaia på Nesoddtangen.

  3. juli 2020
Klubbhuset er et samarbeidsprosjekt mellom Nesodden Kajakklubb, Indre Oslofjord undervannsklubb og Marinreparatørene. De har fått lov til å disponere den gamle kollektivbrygga på Nesoddtangen.

Den 25. juni ble grunnsvillen lagt, og dermed var tre års venting over. På onsdag ble brakkene heist på plass, og snart kan klubbene begynne å tenke på innredning av lokalene.

Klubbhus

Det er ikke noe å si på utsikten fra det nye klubbhuset på Nesoddtangen. Foto: Lars Dalen/Facebook


Kommunen gav dispensasjon

Nesodden kommune gav i desember 2019 midlertidig dispensasjon fra loven om byggeforbud i strandsonen, og klubbene fikk dermed lov til å plassere brakkene på brygga. Dispensasjonen gjelder i fem år.

Klubbhuset får et romslig oppholdsrom og takterrasse i andre etasje, samt et møterom og kontor for Marinreparatørene. I første etasje får hver av klubbene lagerplass, og det blir felles WC, skifterom og skyllesone ved en egen våtinngang. Kompressoren har fått plass ved siden av verkstedet.

KlubbhusKlubbhus

Slik skal det nye klubbhuset se ut når alt er ferdig. Foto: Lars Dalen/Facebook


Krever mye dugnadsinnsats

– Det er mye som står igjen før dette blir et fullt fungerende klubbhus. Vi har masse flott inventar, men skal vi komme i mål kreves det mye dugnadsarbeid, skriver Lars Dalen på Facebook.

Han forteller at det blir pause i arbeidet i juli og august, og oppfordrer medlemmene til å melde seg for å bli med på dugnad for å ferdigstille klubblokalene i september.



Hummerfredningsområde

Rett utenfor det nye klubbhuset ligger det første hummerfredningsområdet i Indre Oslofjord, og Marinreparatørene har fått tillatelse av kommunen til å utplassere ut kunstige rev og hummerhus på havbunnen.

Det betyr at det nye klubbhuset også vil by på en spennende dykkeplass der man kan observere dyrelivet på nært hold og se hvordan miljøtiltakene fungerer.
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS