Nesten hele landet kan spise skjell

Denne uken er midt i blinken dersom du er glad i blåskjell og liknende delikatesser fra havet. Mattilsynets blåskjellvarsel viser at det er trygt å spise skjell i nesten hele landet.

Ikke spis kamskjell i Trondheimsområdet den kommende uken, råder Mattilsynet

GOURMET



Nesten hele landet kan spise skjell

Denne uken er midt i blinken dersom du er glad i blåskjell og liknende delikatesser fra havet. Mattilsynets blåskjellvarsel viser at det er trygt å spise skjell i nesten hele landet.

  19. august 2019
Mattilsynets blåskjellvarsel oppdateres en gang i uken fra midten av mars til ut oktober, og det tas prøver på 36 steder langs kysten. Dermed kan du sjekke om det er trygt å spise skjell fra ditt distrikt.

Den kommende uken er det bare innerst i Oslofjorden og Trondheim med omland (Frøya) hvor man IKKE skal spise skjell – sistnevnte varsel gjelder for kamskjell.



På Hitra, Altstahaug på Helgelandskysten og i Salten ved Bodø bør man spise skjell med måte, hvilket betyr 15–20 mellomstore skjell. I resten av landet er det grønne varsler og bare å spise i vei.

Varselet gjelder frem til fredag 23. august. Sjekk ditt område på Mattilsynets blåskjellvarsel



ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

  • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
  • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
  • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
  • FORSKNING: Sjøpølser
  • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
  • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
  • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
  • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
  • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.