Dykker omkom i ulykke på Hitra

En mann i 40-årene omkom i dag i en dykkerulykke i Dolmsundet på Hitra. Politi og nødetater var raskt på stedet, men livet stod ikke til å redde. Mannen var av utenlandsk opprinnelse.

NYHETERDykker omkom i ulykke på Hitra

En mann i 40-årene omkom i dag i en dykkerulykke i Dolmsundet på Hitra. Politi og nødetater var raskt på stedet, men livet stod ikke til å redde. Mannen var av utenlandsk opprinnelse.

  12. september 2019
– Meldingen kom til oss omtrent klokken 14:30 og vi var på stedet et kvarter senere, opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt til VG.

Dykkeren, men utenlandsk mann i 40-årene, er bekreftet omkommet, ifølge avisen Hitra-Frøya. Det er ikke kjent hva som var årsaken til ulykken.

Var bevisstløs

En luftambulanse fra St. Olavs Hospital i Trondheim kom til stedet etter at nødetatene fikk melding om ulykken. Mannen var bevisstløs og fikk livreddende førstehjelp på stedet, skriver Adresseavisen.

Mannen dykket sammen med flere andre i Dolmsundet, og det var de andre dykkerne som hentet ham opp av vannet skriver NRK. Det var en person på land som meldte fra om ulykken.Politiet jobber nå med å kontakte de pårørende. Et kriseteam blir sendt til dykkerne som var på stedet.

– Vi vet ikke hva slags dykking det har vært snakk om. Nødetatene jobber på stedet. Det er foreløpig ikke avklart i forhold til skadegrad. Vi oppdaterer når det er mulig, skrev politiet på Twitter klokken 15:05.En luftambulanse fra St. Olavs Hospital i Trondheim kom raskt til stedet, men til tross for livreddende førstehjelp kunne ikke mannen i 40-årene reddes. Illustrasjonsfoto


Etter det Dykking erfarer ble den forulykkede tatt i land ved Dolmsundet Marina. Dette fremgår av bilder hos VG og i avisen Hitra-Frøya (betalingsmur).

Det er uklart om dykkerne er gjester på stedet eller om de bare har vært der for å dykke. Dolmsundet Marina skriver på sine hjemmesider at de tilbyr både engelsk- og russiskspråklige dykkerguider, luftfylling og båtkjøring til og fra dykket.

Senteret har foreløpig ikke besvart Dykkings henvendelse.

Andre ulykke på kort tid

Dette er den andre dødsulykken i forbindelse med dykking på Hitra i sommer. En estisk dykkerinstruktør omkom i en ulykke ved Vågen Camping den 16. juli.Ulykken skjedde ved Dolmsundet Marina på Hitra i 14:30-tiden i dag.

ANNONSE

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Bli med på nakensneglesafari

  Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.