Dykker omkom i ulykke på Hitra

En mann i 40-årene omkom i dag i en dykkerulykke i Dolmsundet på Hitra. Politi og nødetater var raskt på stedet, men livet stod ikke til å redde. Mannen var av utenlandsk opprinnelse.


DYKKERULYKKEDykker omkom i ulykke på Hitra

En mann i 40-årene omkom i dag i en dykkerulykke i Dolmsundet på Hitra. Politi og nødetater var raskt på stedet, men livet stod ikke til å redde. Mannen var av utenlandsk opprinnelse.

  12. september 2019
– Meldingen kom til oss omtrent klokken 14:30 og vi var på stedet et kvarter senere, opplyser operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt til VG.

Dykkeren, men utenlandsk mann i 40-årene, er bekreftet omkommet, ifølge avisen Hitra-Frøya. Det er ikke kjent hva som var årsaken til ulykken.

Var bevisstløs

En luftambulanse fra St. Olavs Hospital i Trondheim kom til stedet etter at nødetatene fikk melding om ulykken. Mannen var bevisstløs og fikk livreddende førstehjelp på stedet, skriver Adresseavisen.

Mannen dykket sammen med flere andre i Dolmsundet, og det var de andre dykkerne som hentet ham opp av vannet skriver NRK. Det var en person på land som meldte fra om ulykken.Politiet jobber nå med å kontakte de pårørende. Et kriseteam blir sendt til dykkerne som var på stedet.

– Vi vet ikke hva slags dykking det har vært snakk om. Nødetatene jobber på stedet. Det er foreløpig ikke avklart i forhold til skadegrad. Vi oppdaterer når det er mulig, skrev politiet på Twitter klokken 15:05.En luftambulanse fra St. Olavs Hospital i Trondheim kom raskt til stedet, men til tross for livreddende førstehjelp kunne ikke mannen i 40-årene reddes. Illustrasjonsfoto


Etter det Dykking erfarer ble den forulykkede tatt i land ved Dolmsundet Marina. Dette fremgår av bilder hos VG og i avisen Hitra-Frøya (betalingsmur).

Det er uklart om dykkerne er gjester på stedet eller om de bare har vært der for å dykke. Dolmsundet Marina skriver på sine hjemmesider at de tilbyr både engelsk- og russiskspråklige dykkerguider, luftfylling og båtkjøring til og fra dykket.

Senteret har foreløpig ikke besvart Dykkings henvendelse.

Andre ulykke på kort tid

Dette er den andre dødsulykken i forbindelse med dykking på Hitra i sommer. En estisk dykkerinstruktør omkom i en ulykke ved Vågen Camping den 16. juli.Ulykken skjedde ved Dolmsundet Marina på Hitra i 14:30-tiden i dag.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS