Snorkler omkom i ulykke på Skjervøy i Troms

En person ble brakt livløs til land og ble erklært død av lege i Skjervøy i Troms. Vedkommende ser ut til å ha fått et illebefinnende mens han snorklet i overflaten, melder politiet.

Kart: Kartverket

HVALSAFARI

DYKKERULYKKESnorkler omkom i ulykke på Skjervøy i Troms

En person ble brakt livløs til land og ble erklært død av lege i Skjervøy i Troms. Vedkommende ser ut til å ha fått et illebefinnende mens han snorklet i overflaten, melder politiet.

  6. november 2019
Twitter-meldingen ble lagt ut av operasjonssentralen i Troms Politidistrikt klokken 14:01 i dag. Flere medier melder om ulykken, som det er grunn til å tro at skjedde i forbindelse med snorkling med hval eller spekkhoggere.

– Vedkommende var ikke nedkjølt, og hadde ikke vann i lungene, så ut fra det vi vet nå er utgangspunktet at det er et illebefinnende, uttalte Troms politidistrikt til VG.

Flere gjester på en turistbåt ble vitner til hendelsen. Mannen skal ha klart å komme seg til båten og ha blitt løftet ombord. Mannskapet varslet umiddelbart AMK via radio, og politiet fikk melding like etter klokken 13.

Sveitsisk statsborger

Den omkomne var en sveitsisk statsborger midt i 40-årene, opplyste operasjonsleder for Troms Politidistrikt, Roy Tore Meyer, til avisa Framtid i Nord like før klokken 16.00. Mannen var en del av et utenlandsk turistfølge.– Det er ikke en drukningsulykke, slik det fremstår for oss. Det ser ut som at mannen har fått et illebefinnende, før han selv har klart å komme seg til båten og blitt løftet ombord. Han ble erklært død ved ankomst i Skjervøy havn, sier Kileng til avisa Nordlys.

Båten med den livløse mannen ble møtt av luftambulanse fra Tromsø i Skjervøy havn, men livet stod ikke til å redde til tross for forsøk på gjenoppliving. De pårørende blir varslet gjennom Kripos, og politiet varsler at mannen skal obduseres for å finne dødsårsaken.

Hvalsesongen er i full gang i Skjervøy, og foruten turister på hvalsafari er det flere selskaper som tilbyr snorkling med hval. Det skal være mange undervannsfotografer i området for tiden.
Les også disse sakene:

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS