Snorkler omkom i ulykke på Skjervøy i Troms

En person ble brakt livløs til land og ble erklært død av lege i Skjervøy i Troms. Vedkommende ser ut til å ha fått et illebefinnende mens han snorklet i overflaten, melder politiet.

Kart: Kartverket

HVALSAFARI

DYKKERULYKKESnorkler omkom i ulykke på Skjervøy i Troms

En person ble brakt livløs til land og ble erklært død av lege i Skjervøy i Troms. Vedkommende ser ut til å ha fått et illebefinnende mens han snorklet i overflaten, melder politiet.

  6. november 2019
Twitter-meldingen ble lagt ut av operasjonssentralen i Troms Politidistrikt klokken 14:01 i dag. Flere medier melder om ulykken, som det er grunn til å tro at skjedde i forbindelse med snorkling med hval eller spekkhoggere.

– Vedkommende var ikke nedkjølt, og hadde ikke vann i lungene, så ut fra det vi vet nå er utgangspunktet at det er et illebefinnende, uttalte Troms politidistrikt til VG.

Flere gjester på en turistbåt ble vitner til hendelsen. Mannen skal ha klart å komme seg til båten og ha blitt løftet ombord. Mannskapet varslet umiddelbart AMK via radio, og politiet fikk melding like etter klokken 13.

Sveitsisk statsborger

Den omkomne var en sveitsisk statsborger midt i 40-årene, opplyste operasjonsleder for Troms Politidistrikt, Roy Tore Meyer, til avisa Framtid i Nord like før klokken 16.00. Mannen var en del av et utenlandsk turistfølge.– Det er ikke en drukningsulykke, slik det fremstår for oss. Det ser ut som at mannen har fått et illebefinnende, før han selv har klart å komme seg til båten og blitt løftet ombord. Han ble erklært død ved ankomst i Skjervøy havn, sier Kileng til avisa Nordlys.

Båten med den livløse mannen ble møtt av luftambulanse fra Tromsø i Skjervøy havn, men livet stod ikke til å redde til tross for forsøk på gjenoppliving. De pårørende blir varslet gjennom Kripos, og politiet varsler at mannen skal obduseres for å finne dødsårsaken.

Hvalsesongen er i full gang i Skjervøy, og foruten turister på hvalsafari er det flere selskaper som tilbyr snorkling med hval. Det skal være mange undervannsfotografer i området for tiden.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS