Snart søknadsfrist for turistfiske av kongekrabbe

Turistbedrifter og reiselivsbedrifter kan nå søke Fiskeridirektoratet om tillatelse til å fangste kongekrabbe i kvoteregulert område i 2020. Nytt av året er individuelle, garanterte kvoter etter ønsket behov.

TURISME

   

FISKERISnart søknadsfrist for turistfiske av kongekrabbe

Turistbedrifter og reiselivsbedrifter kan nå søke Fiskeridirektoratet om tillatelse til å fangste kongekrabbe i kvoteregulert område i 2020. Nytt av året er individuelle, garanterte kvoter etter ønsket behov.

  9. januar 2020
Fiskeridirektoratet opplyser at fangst av kongekrabbe for turistbedrifter og reiselivsbedrifter er en opplevelsesbasert aktivitet, og at for 2020 er det satt en gruppekvote på 13 tonn.

De enkelte turistbedriftene og reiselivsbedriftene kan få tildelt individuelle, garanterte kvoter. Formålet er å legge til rette for en forutsigbar virksomhet. I søknadsskjemaet er det derfor mulig å føre opp ønsket behov.

Søknadsfrist: 18. januar 2020

Alle foretak må bruke søknadsskjemaet på linken under. Dette gjelder også de som har sendt inn søknad for 2020 og brukt fjorårets skjema. Den enkelte bedrift/foretak er forpliktet til å sette seg inn i det til enhver tid gjeldende regelverk.

Kongekrabben er en populær og velsmakende krabat, og turist- og reiselivsbedrifter kan søke om tillatelse til å fangste i det kvoteregulerte området øst for 26° øst.


Ny sjanse til sommeren

Bedrifter som ikke sender inn søknad innen 18.01.20 får ny mulighet sommeren 2020 til å søke om tillatelse til å delta i fangst for perioden 01.07.2020 – 31.12.2020.

Henvendelser om fangst av kongekrabbe for turistbedrifter og reiselivsbedrifter kan gjøres til Fiskeridirektoratet region Nord. Retningslinjer for fangst av kongekrabbe i 2020 vil bli lagt ut på Fiskeridirektoratets nettsider når svar på søknad (vedtak) blir sendt ut.

Kilde: Fiskeridirektoratet

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Bli en bedre dykker hos Nemo i Bergen

  Rescue Diver er kanskje det viktigste kurset på PADI-stigen, og lærer deg førstehjelp og hvordan skal håndtere en ulykke. Nå har du sjansen til å bli en tryggere dykker i Bergen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS