Ny utgave av «Dyreliv i Havet» til høsten

Undervannsfotograf Erling Svensen forteller til Dykking at han arbeider med en ny utgave av boka Dyreliv i Havet. Planen er at den skal komme ut til høsten.

Foto: Erling Svensen

BOKOMTALE

   

MARINBIOLOGINy utgave av «Dyreliv i Havet» til høsten

Undervannsfotograf Erling Svensen forteller til Dykking at han arbeider med en ny utgave av boka Dyreliv i Havet. Planen er at den skal komme ut til høsten.

  18. mars 2020
Den svært populære boka Dyreliv i Havet kalles ofte bare for «den store klokeboka», eller til og med «bibelen», og er obligatorisk lesestoff for dykkere med interesse for hva som lever under havoverflaten.

Nå jobber Erling Svensen med den 7. utgaven av boka, som er skrevet av marinbiolog Frank Emil Moen. Svensen har selv tatt bildene i boka på nærmere 5 000 dykk siden tidlig på 90-tallet.Dyreliv i Havet inneholder langt mer enn anemoner, og gir en nærmest komplett oversikt over alle artene du ser når du dykker – og mange, mange fler. Faksimile fra 6. utgave av boka.


800 sider med over 900 arter

– Jeg har lært meg InDesign, så hele boka må lages på nytt. Heldigvis har jeg fått litt hjelp av IT-ansvarlig i Dalane Tidende hvor jeg jobbet tidligere. Når er 225 av de omtrent 800 sidene ferdige, forteller Svensen.

Den nye utgaven vil inneholde mer enn 900 arter, og det blir bare arter som finnes i norske farvann. I de to foregående utgavene har det vært med en del arter fra de britiske øyer, men når blir det bare hjemlige fisk og sjødyr.

Boka ble utgitt første gang i 1999, og har solgt 25 000 eksemplarer. Den brukes ikke bare av dykkere, men også på skoler, universiteter og på forskningsinstitusjoner over hele landet.Hvis du lurer på hva dyrene du ser når du dykker heter, hva slags levesett de har og hvor de hører hjemme er Dyreliv i Havet boka for deg. Det er ikke uten grunn at den ofte kalles «den store klokeboka»! Faksimile fra 6. utgave.


En av de beste i sin sjanger

Redaksjonen i Dykking har en lang rekke bøker om dyreliv i havet fra forskjellige steder i verden. Det er liten tvil om at Dyreliv i Havet ikke bare er den beste boka for norske farvann – den er en av de beste i sin sjanger i hele verden!

Bokq har tidligere kommet ut på Kom Forlag AS, men etter at innehaveren gikk av med pensjon og la ned driften velger Svensen denne gangen å gi ut Dyreliv i Havet på eget forlag.

Det er altså bare å glede seg til tidenes mest omfattende bok om marint liv i norske farvann! Vi kommer tilbake med mer så snart utgivelsesdatoen foreligger.


#dykkedugnad

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Nytt gratis webinar om fridykking

  Frivannsliv har annonsert et nytt, gratis webinar om fridykking. Denne gang deler instruktøren Helge Leafcut sine triks for å gjøre fridykkeropplevelsen enda bedre.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.