Fantastiske planer hos Visit Plura

Visit Plura vil gjøre Mo i Rana til «Cave Capital of Scandinavia» og har avduket planer om et nytt dykkesenter med en kostnadsramme på 20 milloner kroner.

Fantastiske planer hos Visit Plura
Foto: Tanken Arkitektur

BRANSJENYTTFantastiske planer hos Visit Plura

Visit Plura vil gjøre Mo i Rana til «Cave Capital of Scandinavia» og har avduket planer om et nytt dykkesenter med en kostnadsramme på 20 milloner kroner.

  27. oktober 2020
Read in English!
Tegningene av dykkesenteret som skal bygges ved inngangen til Pluragrotten ble presentert på et arrangement forrige fredag. Bygget vil sette Mo i Rana på verdenskartet, skriver Rana Blad.

Ina Trælnes fra Visit Plura forteller at bygget skal være rustet for helårsdrift og gi muligheter for å holde dykkekurs gjennom hele året. De ambisiøse planene har vakt stor oppsikt, og høster både lovord og støtte.

Rana kommune støtter Visit Plura med 250.000 kroner slik at forprosjektet kan starte opp allerede i 2021, forteller dykkesenteret på sine Facebook-sider.

Plura

Pluragrotten byr på fantastisk dykking, og når det nye senteret er ferdig vil det ikke bli mindre attraktivt å legge turen hit. Foto: Pekka Tuuri/Visit Plura/Facebook


Fantastiske fasiliteter

Dykkesenteret vil få et areal på ca. 400 m2 som inneholder overnatting, tekniske rom og garderobeanlegg for dykkere og dykkerutstyr, svømmebasseng, dykkebutikk, stue, storkjøkken, restaurant og uteservering.

– Viktigst av alt, dette skal være et miljøbygg som naturlig glir inn i de omkringliggende omgivelsene, uttaler Trælnes til Rana Blad.

Bygget skal plasseres i skogen ved siden av kulpen ved inngangen til Pluragrotten, delvis inn i terrenget og delvis over terrenget. Overnatting blir i separate enheter i umiddelbar nærhet til senteret.

Visit Plura

Stortingsrepresentant Espen Barth-Eide var blant dem som var til stede på avdukingen av prosjektet. Til Høyre Ina Trælnes fra Visit Plura. Foto: Visit Plura/Facebook


Explorer lodge i Plurdalen

Dykkesenteret er tegnet av Tanken Arkitektur, og en av de viktigste forutsetningene er bærekraft. Tilnærmingen er å bevare naturen i så stor grad som mulig, og fremheve den unike tomta og det området har å by på.

– Vi ser for oss bygget som en «explorer lodge» – en basecamp i Plurdalen der man både kan finne ro, lade batteriene og utforske og oppleve naturen, skriver arkitektfirmaet på sine nettsider.

Til stede på avdukingen var blant annet stortingsrepresentant og tidligere forsvars- og utenriksminister, Espen Barth Eide (Ap), ordfører Geir Waage og teknisk sjef Jan Erik Furunes fra Rana kommune, representanter for Hemnes kommune, Visit Helgeland og Innovasjon Norge.
Dykkerulykken i Vadsø:
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

 • – Vi gjør service for alle dykkere

  Mange tror at Gass og Pusteservice er et servicecenter bare for bransjen, men det er ikke riktig. Her kan også vanlige dykkere levere inn ventiler og flasker til service.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Florida: Perfekt for dykking og snorkling

  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida, helt til Key West. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS