Gull og sølv i VM i undervannsrugby

NYHETER

   

UNDERVANNSRUGBYDamelaget slo Tyskland i sudden death i finalen og tok gull, mens herrene tapte knepet for Columbia og måtte nøye seg med sølv. VM i undervannsrugby i Graz i Østerrike ble dermed en stor suksess for de norske lagene. Se finalene her!

  10. AUGUST 2019
Lørdag 3. august spilte damelaget finale mot erkerival Tyskland som var regjerende mester etter at de slo nettopp Norge 3–0 i finalen i forrige VM.

– Jentene var klar over at det ville bli en jevn kamp mellom to fysisk sterke lag. Norge gikk til kamp enige om å våge å satse, stole på hverandre og tåle å gå i kjelleren, sier landslagssjef Øystein Skarholm til ndf.no.

Etter en spennede kamp med godt spill og store sjanser til begge lagene stod det 0–0 ved full tid. Kampen måtte dermed avgjøres på sudden death.

Da Gerd Anne Solibakke scoret seks minutter ut i forlengningen var det hele avgjort, og de norske jentene ble verdensmestere. Vi gratulerer!VM-finalen ble først avgjort da Norge scoret i sudden death.


De som representerte Norge var Berit Detlie, Eirin Roaldsen, Tove Margrethe Håland, Stine Røsok Dahl, Amanda Barsten, Kjellaug Hurlen, Cecilie Skåre og Lisbeth Haugsvær fra Akkaren SDK, Gunnhild Litlabø, Marie Jeanette Outzen, Carina Magnussen, Rannveig Litlabø og Gerd Anne Solibakke fra BSI Boblen, og Siri Korsbrekke og Kathrine Rasch Moyo fra TSI-Surk.

De norske jentene gikk forøvrig ubeseiret gjennom mesterskapet, og tok full pott med 9 poeng og 100 mål i det innledende gruppespillet.De norske herrene måtte gi tapt 2–0 for Columbia i finalen.


Sølv til herrelaget

Det norske herrelaget møtte Columbia i den avgjørende kampen, men måtte gi tapt etter to columbianske scoringer – én i hver omgang.

– Vi har hatt et godt mesterskap, Colombia var sterke og fortjente å vinne. Vi skal komme sterkere tilbake i VM om 4 år, og vinne tilbake tittelen som verdensmester, sier landslagstrener Bård Inge Pettersen til ndf.no.

På det norske herrelaget var følgende spillere tatt ut:

Marius Bunæs, Haakon Walderhaug, Trond Helge Lillevik og Erik Maastad fra Akkaren SDK, Marius Skåre fra Ålesund SDK, Tord Caspersen Nerland fra BSI Boblen, og Jon Reidar Heggdal, Bård Inge Pettersen, Iver Bjørnerem, Even Bjørnerem, Matias Barsten, Geir Magne Strand, Per Solibakke, Øyvind Nyhus og Jasmin Dervicevic fra Molde UVK.

Resultatene fra alle VM-kampene finnes på www.worldchampionship2019.com.

Gratulasjoner fra Kongen og statsministeren

– Gratulerer med gull og sølv under VM i Østerrike! Hav- og vannasjonen Norge er stolte av dere, skrev Erna Solberg etter den steke innsatsen i Graz. Også fra slottet kom det gratulasjoner:

– Jeg sender mine hjerteligste gratulasjoner til kvinnelandslaget med gullmedalje og verdensmestertittel etter mesterskapet i undervannsrugby i Graz, Østerrike, skriver hans majestet Kong Harald.

President Sigurd Paulsen i Norges Dykkeforbund hyller landslagene for den imponerende innsatsen på forbundets Facebook-side, og er stolt av at Norge fortsatt er verdens beste UV-rugby nasjon.

Les mer på hjemmesidene til Norges Dykkeforbund.

ANNONSE

 • Fant bilvrak ved Tromøya

  Ikke bare er det litt uvanlig å finne et bilvrak under vann – funnstedet er også spesielt: Geir Eliassen og Runar Guttormsen fant bilvraket på på 27 meters dyp nesten midt i Tromøysundet, mellom Gåsholmen og Revsholmen.
 • Tecline frameless i to nye farger

  Den populære modellen Super View kommer nå i oransje og lys rosa, slik at man kan sette et mer personlig preg på dykkerutstyret. Tecline leverer nå frameless-masker i seks forskjellige farger.
 • I dag starter Aqua Nor i Trondheim

  I dag starter Aqua Nor, verdens største messe for akvakultur-teknologi. I Trondheim Spektrum møter du over 500 utstillere og rundt 20 000 besøkende fra hele verden. Det er eget Forskningstorg og gratis adgang for studenter.
 • Stemningsrapport fra Lofotuka 2019

  Harstad Sportsdykkerklubb arrangerte nylig Lofotuka, et årlig arrangement som samler dykkere fra hele landet for å oppleve den fantastiske tareskogen og det yrende marine livet som finnes i Lofoten. Se video nederst i saken!
 • Fant bilvrak ved Tromøya

  Ikke bare er det litt uvanlig å finne et bilvrak under vann – funnstedet er også spesielt: Geir Eliassen og Runar Guttormsen fant bilvraket på på 27 meters dyp nesten midt i Tromøysundet, mellom Gåsholmen og Revsholmen.
 • Kjempeinnsats av dykkeklubbene

  I første halvår av 2019 har dykkeklubbene i Norge hentet opp hele 2 372 tapte teiner, ruser, garn og andre fiskeredskaper langs kysten. Det går frem av tall fra appen «Fritidsfiske».

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2019:

Innhold:

 • NORSKEKYSTEN: Spektakulært og eksotisk
 • VRAKFUNN: MW-76 "Hoop" i Finnmark
 • MILJØ: Tropiske korallrev under press
 • FORSKNING: Artsdetektiven
 • AKTUELT: Sjøen for Alle 2019
 • HOLD NORGE RENT: Ansatte marinbiolog
 • OCEAN ART CONTEST: Se de flotteste bildene
 • UTSTYRSTEST: Weefine 3000 Ring Light
 • AKTUELT: Dykmässan i Göteborg
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE - STØTT VÅRE ANNONSØRER!

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.