Nå kan danskene komme på dykkeferie!

Regjeringen letter på reiserestriksjonene, og Norge og Danmark har blitt enige om å åpne grensene fra 15. juni. Dette er gode nyheter for mange i dykkebransjen.

Nå kan danskene komme på dykkeferie!
Fjordline åpner trafikken mellom Danmark og Norge fra 16. juni. Foto: Fjordline

BRANSJENYTT

DYKKEFERIENå kan danskene komme på dykkeferie!

Regjeringen letter på reiserestriksjonene, og Norge og Danmark har blitt enige om å åpne grensene fra 15. juni. Dette er gode nyheter for mange i dykkebransjen.

  29. mai 2020
– Norge og Danmark enige om å gjenåpne for reiser mellom de to landene fra 15. juni. Det betyr at nordmenn kan reise på ferie til Danmark og danskene kan komme hit, sier statsminister Erna Solberg.

Nyheten er lagt ut som en pressemelding på Regjeringen.no og fyller nå forsidene på de fleste medier.

Reglene er ikke nødvendigvis like i begge land, og København vil for eksempel ikke tillate overnattinger. For dansker som kommer til Norge er det ingen slike restriksjoner, og dykkesesongen kan dermed komme i gang.

Vurderer å forlenge reiseråd

Regjeringen åpner også for arbeidsreiser innad i Norden fra 1. juni. Dette betyr at det i den nåværende situasjonen ser ut til at norsk deltakelse på Dykmässan i Gøteborg i august kan være mulig.

Om publikum kan reise avhenger av hvordan koronasituasjonen ser ut når den tid kommer. Sverige har en helt annen smittesituasjon enn sine naboland, og derfor åpnes det heller ikke for reiser mellom Norge og Sverige nå.

Samtidig foreslår regjeringen å forlenge det generelle innreiseforbudet frem til 31. oktober. Dette vil forlenge den vanskelige situasjonen mange av dykkesentrene og resten av reiselivet, og vil kreve nye støtteordninger.

Kan lettes tidligere

Det understrekes at restriksjonene kan bli lettet før utgangen av oktober, og at regjeringen ønsker denne forlengelsen primært for å kunne kontrollere situasjonen bedre.

Mange dykkere ønsker å legge ferien til Norge, men flere dykkesentre er i en spesiell situasjon: De har mange bookinger fra utlenlandske gjester i sommer, men det er usikkert om disse kan komme. Samtidig betyr det at de ikke har plass til norske gjester så lenge turistene ikke har avbestilt.

De som har ledig kapasitet bør i det minste sette i gang med å markedsføre seg overfor danske dykkere. Color Line og Fjordline melder at de starter opp normal drift fra 15. og 16. juni.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

  • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
  • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
  • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
  • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
  • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
  • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
  • DYKKEREISE: Ponza i Italia
  • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!

ANNONSE:

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS