Dykketreff: Ny app for dykkere og fridykkere

En ny, hendig app gir deg oversikt over tidevann, vær og dybdekart på dine favorittsteder. Dermed kan du enkelt planlegge og treffe riktig tidspunkt slik at du får gode dykkeopplevelser.

NYHETERDykketreff: Ny app for dykkere og fridykkere

En ny, hendig app gir deg oversikt over tidevann, vær og dybdekart på dine favorittsteder. Dermed kan du enkelt planlegge og treffe riktig tidspunkt slik at du får gode dykkeopplevelser.

  19. januar 2020
Den nye appen gir deg rask og enkel tilgang på nøkkeldata om tidevann, værforhold og detaljerte dybdedata fra Kystverkets kart, slik at du enkelt kan planlegge dykket på en sikker måte.

Appen gir deg altså ikke oversikt over hvor og når det arrangeres dykketreff, men spiller på at planlegging gir deg de beste mulighetene for å treffe det perfekte stedet og tidspunktet hvor dykkeforholdene er fantastiske og ikke bare et lykketreff.

Dette får du i appen Dykketreff

 • Tidevannssyklus gir deg tidspunkter for flo og fjære for den neste måneden, samt hvor man befinner seg i tidevannssyklusen
 • Værpåvirkning, kort- og langtidsvarsel, med timevarsel for de neste tre dagene og langtidsvarsel for de neste elleve dagene
 • Dybdekart fra kartverket gir oversikt over dybdeforhold så du kan planlegge dykket
 • Du kan lagre dine favorittsteder ved å trykke og holde på kartet i et sekund, så lagrer appen automatisk stedet og du får rask tilgang til dataene ovenfor


Appen ble sluppet for en drøy uke siden og ble innen et døgn den mest nedlastede appen i sin kategori i Norge. Prisen er 33,00 kroner, og krever iOS 13.0 eller nyere. Den er kompatibel med iPhone, iPad og iPod Touch.

Ønsket seg bedre oversikt over strøm, flo og fjære

Det er Jørgen Grythe som står bak nyvinningen. Han er fridykker og medlem i Spearos Oslofjord, og ønsket seg et verktøy for å treffe bedre i forhold til tidevann og strøm på dykkeplassene – det ble for mange dykk med for mye strøm.

Appen ble utviklet på kveldstid utover høsten, testet for første gang i praksis ved Muren i Drøbak på nyttårsaften.

– I følge appen var det tidspunktet med lavest tidevannssyklus og full flo, samt at sjøen skulle ligge ganske flatt. Bølgehøyde og vær stemte og det er første gangen jeg har vært der med total strømstans, forteller han.

Fungerer bra, men er ikke tilgjengelig for Android

Vi har «tørrtestet» appen og den fungerer godt. Vi kunne kanskje ønsket oss at kartnålene på stedene man har lagret var synlige også i dybdekartet – ikke bare i oversiktskartet fra hovedmenyen.

Appen er kun tilgjengelig for iOS, og det er dessverre ikke planlagt noen versjon for Android med det først – men aldri si aldri, sier Grythe. Søk opp Dykketreff på Apple App Store for å laste den ned til din iPhone, eller trykk på linken under:


ANNONSE

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Bli med på nakensneglesafari

  Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.