Ny krisepakke kan redde dykkebransjen

Regjeringen foreslo i dag en ny krisepakke på 10–20 milliarder i måneden som skal gå til å dekke faste kostnader for små og mellomstore bedrifter som opplever betydelig inntekstsfall.

Foto: Oslo Høyre

BRANSJENYTT



Ny krisepakke kan redde dykkebransjen

Regjeringen foreslo i dag en ny krisepakke på 10–20 milliarder i måneden som skal gå til å dekke faste kostnader for små og mellomstore bedrifter som opplever betydelig inntekstsfall.

  27. mars 2020
– En rekke norske selskaper er svært hardt rammet av coronaviruset og påfølgende tiltak fra regjeringen for å stoppe spredningen. Selskapene trues av betydelige fall i omsetning, samtidig som kostnadene løper, skriver E24.

Regjeringen foreslår nå med en tiltakspakke hvor staten vil kompensere bedrifter som er særlig hardt rammet. Dette burde omfatte dykkesentrene som har måttet avslyse oppholdet for utenlandske dykkere.

Dykkebransjen kan omfattes av ordningen

Regjeringen foreslår å opprette en ordning som innebærer at staten dekker en andel av de faste kostnadene for bedrifter som har betydelig nedgang i omsetningen som følge av virusutbruddet og smitteverntiltakene.

Ordningen skal være enkel både å benytte og administrere, og utformes slik at det tar kort tid fra søknad er sendt til pengene er på konto, heter det i en melding på Regjeringen.no.

– Det er tusenvis av norske bedrifter som nå opplever at inntektene faller brått, men som likevel har husleie, forsikringer og andre utgifter som ikke forsvinner selv om de reduserer driften og permitterer ansatte. Når staten dekker deler av disse kostnadene, øker vi sjansen for at bedriftene holder seg flytende og raskere kan bidra til å skape verdier og arbeidsplasser når krisen er over, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

Søknad gjennom digital portal

Det arbeides sammen med Finans Norge med en løsning der bedriftene søker støtte gjennom en sentral digital portal. Behandlingen av søknadene skal i stor grad være automatisert og basert på tilgjengelige registerdata.

Vi oppfordrer norske dykkesentre til å følge situasjonen nøye, og vil forsøke å komme med oppdateringer. Les hele uttalelsesn fra regjeringen på lenken nedenfor.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS