Vippetangen Dykkerklubb fyller 40 år – vi gratulerer!

Vippetangen Dykkerklubb har 40 gode og begivenhetsrike år bak seg, og er fremdeles en aktiv klubb med stabil medlemsgruppe og mange gode dykkeropplevelser hvert år.

Alle foto: Vippetangen Dykkerklubb

KLUBBNYTT  22. MAI 2019
Det er en aktiv og oppegående jubliant som skal feires i dag. Vippetangen Dykkerklubb er i høyeste grad en storfamilie-klubb hvor flere generasjoner er med på tur.

– Vi har faste turer vår og høst langs ytre Oslofjord, og sommerturen går som regel lenger avsted. Vi har blitt kjent med store deler av vår lange og flotte kyst, forteller styremedlem Kari Schjøll Brede.


Det arrangeres også ofte turer med dykking på varmere og mer eksotiske steder – eller på kaldere steder som Kirkenes, der selvfanget middag av kongekrabbe stod på programmet sist klubben var nordover.

Vippetangen Dykkerklubb har også sosiale aktiviteter ut over selve dykkingen: Padling, egne Vinterblot med smalahove, ski-weekend og en og annen fjelltur.

– Klubben har over 50 medlemmer, hvorav omtrent halvparten er aktive dykkere, sier Schjøll Brede.

Årets sesong ble startet 3.–5. mai i Sandøysund, og frem til sesongavslutningen i Portør i september står det mye spennende på terminlisten for 2019:

Pinsetur til mandal, en uke med spennende dykking på Sula i juli, mulig dykke/rallartur til Harstad og Narvik, samt en uke liveaboard i Rødehavet til høsten.

– Vippetangen Dykkerklubb har stort fokus på sikkerhet, både med hensyn til utstyr og rutiner. Dette kombineres med sterke sosiale bånd i klubben, og fokus på å inkludere nye medlemmer på en åpen og positiv måte, forteller Schjøll Brede.

Klubben pleier å ha med med egen dykkebåt og kompressor på turene – sammen med et velbrukt vaffeljern.Vippetangen Dykkerklubb er for hele familien, og arrangerer flere korte og lange turer i løpet av sesongen. De minste synes det er spennende å se hva dykkerne har med seg opp fra dypet.


40-års jubileet blir selvsagt behørig feiret, og klubbmedlemmene treffes for å markere anledningen lørdag 25. mai.

Les mer om jubilanten på www.vippetangen.com.
 • Snart klart for jentenes egen dykkedag

  PADI arrangerer Women's Dive Day for femte gang, og regner med å samle flere jenter enn noen gang. I fjor ble det holdt over 1 000 arrangementer i 104 land – men i Norge er det få arrangementer.
 • Snart klart for jentenes egen dykkedag

  PADI arrangerer Women's Dive Day for femte gang, og regner med å samle flere jenter enn noen gang. I fjor ble det holdt over 1 000 arrangementer i 104 land – men i Norge er det få arrangementer.
 • Vestteknikk har ny postadresse

  I sitt siste nyhetsbrev skriver Vestteknikk at de har bestemt seg for å kutte ut postboksen for å spare miljøet med redusert kjøring.
 • NM i apnea i sjø 2019 arrangeres i Oslo

  Norges Dykkeforbund ønsker velkommen til NM i apnea i sjø 23.–25. august 2019 i Oslo. Mesterskapet har både dame- og herreklasse, og konkurransene går over tre dager.
 • Her kan du se filmen Dykket helt gratis

  Når en trål setter en ventil ut av spill på 95 meters dyp taper oljeselskapet to millioner kroner i minuttet. Risikoviljen øker i takt med den tapte fortjenesten. Se filmen på NRK nett-TV!

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2019:

Innhold:

 • NORSKEKYSTEN: Spektakulært og eksotisk
 • VRAKFUNN: MW-76 "Hoop" i Finnmark
 • MILJØ: Tropiske korallrev under press
 • FORSKNING: Artsdetektiven
 • AKTUELT: Sjøen for Alle 2019
 • HOLD NORGE RENT: Ansatte marinbiolog
 • OCEAN ART CONTEST: Se de flotteste bildene
 • UTSTYRSTEST: Weefine 3000 Ring Light
 • AKTUELT: Dykmässan i Göteborg
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
Image
Image
Image
Image

ANNONSE - STØTT VÅRE ANNONSØRER!

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.