Dykkerulykke i Flatanger

En mann i 20-årene ble reddet på land og fikk livreddende førstehjelp etter en ulykke i Flatanger i Trøndelag i 19-tiden fredag kveld. Dykkeren ble fløyet til sykehus med luftambulanse.

Dykkerulykke i Flatanger

DYKKERULYKKEDykkerulykke i Flatanger

En mann i 20-årene ble reddet på land og fikk livreddende førstehjelp etter en ulykke i Flatanger i Trøndelag i 19-tiden fredag kveld. Dykkeren ble fløyet til sykehus med luftambulanse.

  26. juni 2020
Politiet i Trøndelag meldte om ulykken på Twitter klokken 19 i kveld. På dette tidspunktet var nødetatene fortsatt på vei til stedet i en aksjon iverksatt av Hovedredningssentralen.

Ulykken skjedde i forbindelse med arbeid på et oppdrettsanlegg i Jøssundfjorden, fremgår det av opplysningene.

Klokken 19:30 meldte politiet at brannvesenet hadde ankommet stedet og meldte at dykkeren var bevisst og pustet selv.

– Luftambulansen landet klokken 19:20 og har tatt over vedkommende. Det er nå et helseoppdrag. Vi har nå tatt over ledelsen av oppdraget, opplyser politiet.Arbeidsulykke på oppdrettsanlegg

– Det er en dykker som fikk problemer på et oppdrettsanlegg i Jøssundfjorden. Han er blitt tatt i land og han puster nå for egen maskin, opplyser Erik Willadsen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Namdalsavisa.

Willadsen sier til lokalavisa at han regner med at politiet vil opprette undersøkelssesak, og politiet har allerede meddelt at Arbeidstilsynet vil bli varslet i saken.

Politiet ankom ulykkesstedet i 20-tiden, og skal avhøre de som var til stede da ulykken skjedde for om mulig å klarlegge hva som var årsaken til ulykken. Det var en av mannens kolleger som varslet nødetatene.

Det skal stå bra til med mannen

Hos Politiets operasjonssentral i Trøndelag får Dykking opplyst at dykkeren ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim, og at det etter forholdene skal stå bra til med mannen.

Han er ansatt i selskapet AQS AS, et serviceselskap som holder til i Flatanger og utfører dykkeroppdrag for aktører innen havbruk. Ifølge Marinetraffic.com har de flere dykkebåter i området.

– Det er en båt fra AQS som har hatt et dykkeroppdrag på et oppdrettsanlegg i Jøssundfjorden, og i den forbindelse skjedde det ei ulykke, opplyser kommunikasjonsleder i AQS AS, Ove Magne Ribsskog, til Namdalsavisa.

Politiet meddeler at ulykken skjedde ved et oppdrettsanlegg utenfor Kvaløyseter i Jøssundfjorden.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS