Personvernerklæring for Forlaget Dykking AS


Forlaget Dykking AS gir ut bladet Dykking og drifter nettsiden www.dykking.no. Dersom du har mottatt en en e-post med informasjon om de nye GDPR-reglene er dette fordi du er eller har vært abonnent hos oss, tilhører dykkebransjen eller andre relevante bransjer, eller fordi du har kontaktet oss og bedt om informasjon, nyhetsbrev eller tilsvarende. Se forøvrig punkt 8. for mer informasjon. I forbindelse med innføring av det nye regelverket for behandling av personopplysninger (GDPR) som innføres 1. juli 2018 har vi oppdatert vår personvernerklæring.

Innledning

Forlaget Dykking AS er opptatt av å ivareta ditt personvern. Det betyr at vi oppbevarer dine data på en måte som sikrer at uvedkommende ikke får innsyn eller tilgang til dine data, og vi samler bare inn opplysninger som er nødvendig for å levere de tjenestene våre kunder benytter. Viktigst av alt deler vi ikke data med tredjepart. Du kan når som helst kontakte oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for å be om innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg, og be om sletting eller endring av disse.

Du kan lese mer om hva personvern er, hva som regnes som en personvernopplysning og det nye lovverket kjent som GDPR (General Data Protection Regulation) som trådte i kraft 25. mai 2018 på Datatilsynets hjemmesider, www.datatilsynet.no.

Det er Forlaget Dykkings intensjon er å følge gjeldende regelverk på dette området til enhver tid, og behandle alle opplysninger på en korrekt og sikker måte. Ditt personvern er viktig for oss.

I det følgende beskriver vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hvordan de behandles. Denne personvernerklæringen erstatter alle tidligere personvernerklæringer.

1. Hvilke opplysninger samler vi inn?

For å levere de tjenestene våre kunder bestiller hos oss lagrer vi opplysninger som navn, adresse, telefonnummer, kjønn, IP-adresse, e-post og eventuelle kommentarer du velger å gi. For tiden lagres disse opplysningene ikke på nett, men i en egen passordbeskyttet database. Datamaskinen dette lagres på er også sikret med passord. I kunderegisteret lagres også kjøpshistorikk, betalinger, purringer og utgående korrespondanse. Inngående og utgående korrespondanse på e-post lagres i Google Mail som naturligvis er passordbeskyttet. Når du betaler for abonnementet eller andre tjenester formidler banken ditt kontonummer til oss. Dette lagres ikke i vårt kunderegister, men inngår i våre regnskapsbilag som for tiden oppbevares og behandles av Vekstra. Du kan lese deres personvernerklæring på www.vekstra.no.

For våre bedriftskunder benytter vi Fiken til fakturering, og her lagrer vi nødvendig kontaktinformasjon og kjøpshistorikk. Les mer på www.fiken.no.

Vi lagrer kun opplysninger som sendes til oss av våre kunder, interessenter og forretningspartnere. Vi bedriver ikke aktiv innsamling av persondata fra andre kilder, ut over søk i offentlig tilgjengelige registre som telefonkatalogen, posten.no o.l. for å finne telefonnummer og/eller adresse når dette er nødvendig for å opprettholde og videreføre kundeforholdet.

2. Informasjon og tilbud på e-post

Vi benytter MailerLite til utsending av informasjon til våre kunder og tilbud tidligere kunder. Du kan alltid melde deg av nyhetsbrevet. Vi gjør oppmerksom på at dersom du har et aktivt abonnement og melder deg av kan dette føre til at du går glipp av viktig informasjon. Vi anbefaler derfor at du ikke melder deg av. Som aktiv kunde vil du ikke motta tilbud om abonnement og vi forsøker å holde kommunikasjonen på et minimum. For tiden jobber vi med nye nettsider og vil i fremtiden begynne å sende ut en nyhetsbrev. Vi vil forsøke å sette opp dette på en egen liste slik at du kan velge å ikke motta nyhetsbrevet uten å gå glipp av viktig informasjon om ditt kundeforhold. For direkte kommunikasjon med enkeltkunder i forhold til aktive abonnement benytter vi Google Mail. Dersom du ikke vil vi skal kontakte deg kan du reservere deg mot dette.

MailerLite følger GDPR-lovverket, og du kan lese personvernerklæringen deres på www.mailerlite.com/privacy-policy. De har også strenge anti-spam retningslinjer vi må forholde oss til. Du finner disse på www.mailerlite.com/anti-spam-policy.

3. SMS og telefon

Vi benytter SMS til kommunikasjon med våre eksisterende og tidligere kunder i de tilfellene hvor vi ikke har e-post. Dersom du ikke vil motta SMS fra oss kan du ta kontakt og be om at vi sletter ditt telefonnummer – alternativt kan du gi oss din e-postadresse slik at vi kan sende deg informasjonen der i stedet. Vi kontakter bare unntaksvis våre kunder på telefon, i de tilfellene hvor vi er nødt til dette for å få levert bladet. Forlaget Dykking AS driver p.t. ikke med telefonsalg og har heller ikke eksterne partnere som gjøre dette på våre vegne.

4. Nettsider

Vi jobber for tiden med nye nettsider. I utgangspunktet vil det ikke være noen form for login eller registrering av persondata på nettsiden. Dette kan komme til å endre seg når/hvis bladet Dykking kommer i en digital utgave eller hvis deler av innholdet blir lagt bak en betalingsmur. Vi vil da ta kontakt for å informere deg om eventuelle endringer i personvernerklæringen. All registrering på nettsiden vil være frivillig og dine persondata vil behandles i henhold til gjeldende lovverk.

Våre nettsider benytter i dag informasjonskapsler for å gi deg en best mulig opplevelse, og dette vil også være tilfellet med våre nye nettsider. Når disse er ferdige vil du kunne se en full oversikt over hvilke informasjonskapsler som benyttes.

 

Vi benytter Google Analytics for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan lese Googles personvernregler på https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=no.

Du kan lese mer om informasjonskapsler på Datatilsynets nettsider, www.datatilsynet.no.

5. Sosiale medier

Dersom du følger oss på sosiale medier aksepterer du retningslinjene som gjelder for f.eks. Facebook. Vi har ikke noen innflytelse på disse. Vi publiserer naturligvis ingen personopplysninger her, men kan svare på innlegg eller kommentarer med lenke til ditt navn. Du er selv ansvarlig for det du publiserer på våre Facebook-sider.

6. Vi deler ikke personopplysninger

Forlaget Dykking AS deler ikke dine personopplysninger med tredjepart, med mindre dette kreves etter loven eller for å kunne levere tjenestene du har bestilt fra oss. Dette innebærer at dine personopplysninger eller firmaopplysninger leveres til Vekstra og Fiken i forbindelse med regnskap og bilagsbehandling, som nevnt ovenfor. Ditt navn, kundenummer og adresse blir også levert til Direct House i forbindelse med adressering og utsending av bladet Dykking, men opplysningene lagres ikke og adressefilene slettes etter bruk. Ta gjerne kontakt med oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. dersom du har spørsmål omkring dette.

7. Innsyn, endring og sletting

Du kan når som helst kontakte oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for å få innsyn i hvilke data vi har lagret om deg. Vi vil da sende deg en PDF med opplysningene. Du kan når som helst ta kontakt på e-post eller via skjemaene på våre nettsider for å endre adresse eller andre opplysninger, eller be om å bli slettet fra vårt register eller fra våre utsendelser. Vi gjør oppmerksom på at dette kan føre til at vi ikke lenger er i stand til å yte de tjenestene du har bestilt fra oss. Vi vil informere om dette i hvert enkelt tilfelle så langt det er mulig. Du kan ikke be om sletting av personopplysninger dersom vi er forpliktet til å oppbevare disse etter loven.

8. Generelt

Dersom du har spørsmål om våre personvernregler ber vi om at du tar kontakt med oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller via kontaktskjemaet på www.dykking.no, så skal vi forsøke å besvare dine spørsmål så raskt og utfyllende som mulig. Dersom du mener det forekommer feilaktig håndtering av personopplysninger kan du klage til Datatilsynet som er ansvarlig for tilsyn ifølge gjeldende personvernlovgiving.

Dersom du mener at vi har opplysninger som deg som vi ikke har rett til å ha ber vi om at du tar kontakt med oss. Bladet Dykking har kommet ut i 35 år, og mange av opplysningene i vårt kunderegister er gamle og har ligget der i årevis. Det kan derfor være vanskelig eller umulig for oss å oppgi kilde til opplysningene eller å dokumentere at du har gitt godkjennelse til f.eks. å motta nyhetsbrev på e-post. Våre systemer har endret seg mye gjennom årene, både hos oss internt og på våre nettsider. Vi ber om forståelse for dette. Vårt ønske er å kommunisere med dykkere og andre som er interessert i bladet, nyheter om dykking og andre relevante saker. Dersom du ikke ønsker å stå på våre lister har vi forståelse for dette og ber om at du tar kontakt med oss.

Helt til slutt skylder vi å gjøre oppmerksom på at vi har utarbeidet denne personvernerklæringen helt på egen hånd, uten hjelp fra advokat. Vi har skrevet ovenstående i god tro basert på tilgjengelig informasjon, som vi har forsøkt å tolke etter beste evne. Dersom du finner åpenbare feil eller mangler er det fint om du tar kontakt med oss.

Oslo, 25. mai 2018
Christian Skauge
Redaktør/daglig leder
Forlaget Dykking AS
www.dykking.no
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2019:

Innhold:

  • NORSKEKYSTEN: Spektakulært og eksotisk
  • VRAKFUNN: MW-76 "Hoop" i Finnmark
  • MILJØ: Tropiske korallrev under press
  • FORSKNING: Artsdetektiven
  • AKTUELT: Sjøen for Alle 2019
  • HOLD NORGE RENT: Ansatte marinbiolog
  • OCEAN ART CONTEST: Se de flotteste bildene
  • UTSTYRSTEST: Weefine 3000 Ring Light
  • AKTUELT: Dykmässan i Göteborg
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.


ANNONSE

  • Nå er det haikrise i Middelhavet

    I rapporten «Sharks in crisis: A call to action for the Mediterranean» advarer World Wildlife Fund (WWF) om at haibestanden i Middelhavet er faretruende lav. Over halvparten av artene er truet av utryddelse, og utviklingen går i gal retning.
  • EU med forbud mot undervannsjakt om natten

    Et nytt direktiv som ble innført den 20. juni 2019 innebærer at undervannsjakt med harpun eller liknende redskap om natten nå er forbudt i EU. Det samme gjelder hele døgnet om man har flasker på ryggen. Loven gjelder foreløpig ikke i Norge.
  • Unikt opptak: Vrakfisk spiser hai

    Havforskere fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) fikk seg en sjelden opplevelse da de skulle undersøke skipsvrak på havdypet utenfor kysten av South Carolina.
  • Ble kjempeskipet senket med vilje?

    I en ny dokumentar på Science Channel undersøkes ryktene om at Zenobia ble sabotert og senket med vilje av israelsk og britisk etterretning. Se den her før den blir fjernet!
  • Nå er det haikrise i Middelhavet

    I rapporten «Sharks in crisis: A call to action for the Mediterranean» advarer World Wildlife Fund (WWF) om at haibestanden i Middelhavet er faretruende lav. Over halvparten av artene er truet av utryddelse, og utviklingen går i gal retning.
  • EU med forbud mot undervannsjakt om natten

    Et nytt direktiv som ble innført den 20. juni 2019 innebærer at undervannsjakt med harpun eller liknende redskap om natten nå er forbudt i EU. Det samme gjelder hele døgnet om man har flasker på ryggen. Loven gjelder foreløpig ikke i Norge.
  • Unikt opptak: Vrakfisk spiser hai

    Havforskere fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) fikk seg en sjelden opplevelse da de skulle undersøke skipsvrak på havdypet utenfor kysten av South Carolina.
  • Ble kjempeskipet senket med vilje?

    I en ny dokumentar på Science Channel undersøkes ryktene om at Zenobia ble sabotert og senket med vilje av israelsk og britisk etterretning. Se den her før den blir fjernet!
  • Pass opp for fjesingen – nå er det høysesong!

    Fjesingen er vår giftigste fisk, og det kan være svært smertefullt å stikke seg på de giftige piggene. Vanligvis skjer dette ved håndtering av fisken eller ved at man trår på fisk som ligger delvis nedgravd i sanden.

Last inn flere

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 2/2019:

Innhold:

  • NORSKEKYSTEN: Spektakulært og eksotisk
  • VRAKFUNN: MW-76 "Hoop" i Finnmark
  • MILJØ: Tropiske korallrev under press
  • FORSKNING: Artsdetektiven
  • AKTUELT: Sjøen for Alle 2019
  • HOLD NORGE RENT: Ansatte marinbiolog
  • OCEAN ART CONTEST: Se de flotteste bildene
  • UTSTYRSTEST: Weefine 3000 Ring Light
  • AKTUELT: Dykmässan i Göteborg
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
Image
Image
Image
Image

ANNONSE - STØTT VÅRE ANNONSØRER!

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.