UD opprettholder reiseråd til alle land

Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet fra 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Årsaken er økningen i utbredelsen av koronaviruset internasjonalt.

REISE

   

KORONAVIRUS



UD opprettholder reiseråd til alle land

Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet fra 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Årsaken er økningen i utbredelsen av koronaviruset internasjonalt.

  5. april 2020
Reiserådet ble innført 14. mars som et ekstraordinært grep for å sikre liv og helse i forbindelse med spredning av koronaviruset. Restriksjoner over hele verden har ført til en uforutsigbar og vanskelig situasjon for nordmenn på reise.

– Vi står fortsatt i en alvorlig og uforutsigbar situasjon. Antall koronasmittede øker i alle deler av verden. De fleste land har innført reiserestriksjoner og karantenebestemmelser, og det er innført strenge restriksjoner på luftfarten. Vi fraråder derfor reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land inntil videre, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Vanskelig å komme hjem

Mange nordmenn har klart å komme seg hjem etter at situasjonen oppsto – både på egen hånd og med hjelp fra Utenriksdepartementet. Situasjonen blir imidlertid stadig vanskeligere.

– De som ønsker å returnere til Norge og fortsatt har anledning til å benytte seg av kommersielle ruter, må gjøre det nå, oppfordrer Utenriksdepartementet.



Legger du ut på dykkereise nå kan det blir svært vanskelig å komme hjem igjen – og du kan ikke forvente hjelp fra UD. Det spørs også om reiseforsikringen vil dekke ekstra kostnader i forbindelse med reisen.


Tett samarbeid

Norge samarbeider tett og godt med de nordiske landene og andre land i Europa med å legge til rette for flygninger fra destinasjoner hvor det på grunn av restriksjoner er nesten umulig å fly ut med kommersielle flygninger.

Arbeidet med slike flygninger er svært krevende på grunn av restriksjoner, og for mange reisende vil det ta tid å komme seg hjem. Det er heller ingen garantier for at det kan legges til rette for hjemreise fra alle land der det er et behov.

Når en flygning er bekreftet, vil UD informere reisende som er registrert på www.reiseregistrering.no om hvordan de kan bestille billetter. Passasjerene betaler for egen hjemreise og må selv organisere reisen hjem til Norge.

Reiser du nå får du ikke hjelp

Norske borgere som reiser utenlands nå til tross for dette klare reiserådet, kan ikke regne med å få konsulær bistand fra Utenriksdepartementet til å komme hjem til Norge.

I land og regioner der Utenriksdepartementet allerede fraråder reiser gjelder det eksisterende reiserådet.

Kilde: Regjeringen.no
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Rabatt på O2, helium og argon

    Norges Dykkeforbunds avtale med Nippon Gases gir medlemsklubbene og dykkeskoler med avtale rabatt på pustegasser og leie av flasker.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Vraksafari på Gulen Dykkesenter

    Drømmer du om å oppleve store vrak fra andre verdenskrig? I området ved munningen av Sognefjorden ligger det mye spennende – ikke gå glipp av muligheten i år!
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS