Savnet fridykker funnet i god behold

Den unge mannen tidlig i 20-årene som ble meldt savnet i natt, er funnet i god behold på land. Det melder Politiet i Agder på Twitter. Leteaksjonen er dermed avsluttet.

Redningsskøyta RS 147 «Inge Steensland» deltok i søket i natt. Foto: Redningsselskapet

NYHETERSavnet fridykker funnet i god behold

Den unge mannen tidlig i 20-årene som ble meldt savnet i natt, er funnet i god behold på land. Det melder Politiet i Agder på Twitter. Leteaksjonen er dermed avsluttet.

  17. august 2019
Mannen i 20-årene dykket etter krabber sammen med kamerater i natt, og ble satt i land ved Øyna nordøst på Tromøya i Agder. Senere ante kameratene uråd og kontaktet politiet.

– Nødetatene har rykket ut til østre del av Tromøya etter melding om person som er savnet etter krabbefiske. Vedkommende skal ha dykket etter disse, uavklart hva som kan ha skjedd. Søk er i ferd med å bli iverksatt, skrev Politiet i Agder på Twitter klokken 02:30.

Etter en omfattende leteaksjon med et Sea King redningshelikopter, redningsskøyte, luftambulanse, politi og frivillige mannskaper fra Røde Kors ble mannen funnet i god behold like etter klokken 08:30.

Søket pågikk lenge i sjøen, men fra omtrent klokken 06:45 ble innsatsen gjort på land. Etter kort tid ble det funnet klær fra den savnede.


– Det som kan gjøres når det kommer til havet er gjort, og det er søkt i et forholdsvis stort område uten funn. Nå konsentrerer vi oss om å søke på land, sa operasjonsleder Knut Odde i Agder Politidistrikt til NTB.

NTB melder videre at den savnede ikke hadde med seg mobiltelefon, og hadde tatt seg inn på en hytte som stod åpen for å søke lys for været.

– Det var helt jævlig. Jeg var redd, uttalte mannen i et intervju med avisa Varden (betalingsmur) etter at det hele var over.

Dykking fulgte saken i morgentimene i dag. Her kan du lese om hva som har skjedd:


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens sterkeste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm...

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Er du interessert i dykkehistorie?

  Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS