Katastrofebrann på dykkebåt

Liveaboarden Conception har sunket utenfor kysten av Sør-California etter en kraftig brann ombord. Fire personer er bekreftet omkommet, mens 30 fortsatt er savnet. Det fryktes at alle passasjerene kan ha mistet livet.

Foto: Ventura County Fire Department

NYHETERKatastrofebrann på dykkebåt

Liveaboarden Conception har sunket utenfor kysten av Sør-California etter en kraftig brann ombord. Fire personer er bekreftet omkommet, mens 30 fortsatt er savnet. Det fryktes at alle passasjerene kan ha mistet livet.

  2. september 2019
Kystvakten i California satte i gang en massiv redningsoperasjon i morges da de fikk melding om at den 75 fot lange liveaboarden Conception stod i brann ved Santa Cruz Island vest for Los Angeles, melder CNN.

SISTE: Nyhetskanalen KTLA5 melder at Associated Press har fått opplysninger fra kystvakten i Los Angeles om at det er funnet fire omkomne etter ulykken. Dette bekreftes av avisen Los Angeles Times.

Det var klokken 03:28 lokal tid at kystvakten mottok nødsignaler fra dykkebåten, som var på vei tilbake til Santa Barbara etter en tre dagers dykketur.

Brannmannskaper kom rask til stedet, men båten skal ha sunket like ved land under slokkingsarbeidet. Til sammen befant det seg 39 personer ombord på båten.


Ifølge Dagbladet skal fem personer ha greid å redde seg ut, mens 34 fortsatt er savnet. De fem skal være mannskapet på båten. Passasjerene sov under dekk da brannen brøt ut.

Liveaboarden tilhører dykkeselskapet Truth Aquatics. Selskapet sier til CNN at de holder telefonlinjene åpne for å ha kontakt med kystvakten, men har ikke gitt noen ytterligere kommentar.

Se nyhetssending fra CBS:Video: CBS/YouTube


På en pressekonferanse klokken 18 norsk tid fortalte brannmannskapene at det var flere døde, skriver NRK.

Kystvakten leter nå etter overlevende ved Santa Cruz Island, men tåke gjør arbeidet vanskelig. Mannskapet på fem skal ha blitt reddet av en passerende båt, mens passasjerene er savnet.

– Akkurat nå leter vi langs kystlinjen etter overlevende. Mannskapet var på øvre dekk og våkne. De hoppet i vannet da brannen brøt ut, sier kaptein Monica Rochester i den amerikanske kystvakten på pressekonferansen.Det brøt ut brann i den 75 fot lange dykkebåten Conception i natt. 34 personer er savnet, og det meldes om «mange omkomne».


– Det var mer enn 30 personer ombord. Fem av mannskapet har blitt reddet. Det er flere omkomne, sier Bill Nash ved Ventura County Fire Department til CNN.

Båten lå for anker på nordsiden av Santa Cruz Island. Det er ikke kjent hva som var årsaken til brannen.Ifølge hjemmesiden til selskapet Truth Aquatics er båten utstyrt med et fastmontert CO2 brannslokkingsanlegg i motorrommet. Båten har også redningsflåter og vester til 110 personer.

Conception ble bygd i 1981 og har en kapasitet på 46 personer i 13 dobbeltlugarer og 20 enkeltlugarer.

Kystvakten i Los Angeles meldte klokken 20:23 på Twitter at flere båter og helikoptre deltar i en massiv leteaksjon etter overlevende.


Bilder fra slukkingsarbeidet:


Dykkebåten Conception skal ha brent helt ned til vannlinjen før den sank. Foto: Ventura County Fire Department.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS