Se bildene som gav NM-gull
Ole Christian Meldahl og Laia Meldahl fra Kvitsøy Dykkerklubb tok gullet i NM i Undervanns­foto 2022 i Ålesund. Se bildene som sikret NM-gull og kongepokal her!
Se bildene som gav NM-gull
Ole Christian Meldahl og kona Eva Gomez på Naxos i Hellas. Foto: Selvportrett
UNDERVANNSFOTO

Se bildene som gav NM-gull
Ole Christian Meldahl og Laia Meldahl fra Kvitsøy Dykkerklubb tok gullet i NM i Undervanns­foto 2022 i Ålesund. Se bildene som sikret NM-gull og kongepokal her!
  1. september 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Radarparet – far og datter – sikret seieren med to gull, et sølv og en bronse i de fem klassene, og vant klart med 366 poeng av 500 mulige.

NM-tittelen ble sikret med en serie på fem sterke bilder, og plasseringene 1–1–2–3–10 var umulig for konkurrentene å hamle opp med.

Far og datter tok kongepokalen


De to førsteplassene kom i vidvinkel med dykker og fisk, mens det ble andreplass i temaklassen «Silhuett» og en tredjeplass i vidvinkel uten dykker.

Den svakeste plasseringen kom i makro­klassen, der det ble en 10. plass. Som du vil se stemmer dette godt overens med fotografens preferanser.

Vidvinkel med dykker

Dette kreative bildet sikret førsteplassen i klassen for vidvinkel med dykker. Foto: Ole Christian Meldahl


NM-vinnerne er bosatt i Stavanger, men representerer Kvitsøy Dykker­klubb, som passende nok skal stå som arrangør for NM i 2023.

De har derfor ikke bare tatt med seg gull­medaljer og Kongepokal hjem, men også masse inspirasjon og ideer til neste års arrangement.

LES OGSÅ
Resultatene fra NM i UV-foto 2023


Ole Christian Meldahl begynte å dykke i 1996, og har ca. 800 dykk siden da. Datteren Laia tok grunnkurset i Stavanger i 2019.

Sammen tok de PADI Advanced Open Water Diver på en tur til Mabul på Borneo. Laia har gjort ca. 60 dykk siden grunnkurset, mange av dem sammen med faren.

Makro

En 10. plass i makroklassen var den svakeste plasseringen for NM-vinneren. Foto: Ole Christian Meldahl


Til tross for seier i NM har ikke Ole Christian Meldahl drevet med undervannsfoto i særlig mange år. Inspirasjonen til å begynne kom på NM i Stavanger i 2018.

– Som båtmann observerte jeg imponert hva Rune Edvin Haldorsen fikk til med et Olympus TG-4 kompaktkamera. Det ble inngangen til en avhengighets­skapende hobby, forteller han.

Manet

Denne maneten ble belønnet med en 3. plass i klassen vidvinkel uten dykker. Foto: Ole Christian Meldahl


Han forteller at han synes det er vanskelig å velge mellom makro og vidvinkel når vi spør hva som er favoritten – men bildene viser at vidvinkel kanskje ligger hans hjerte nærmest.

– Når forholdene er gode er vidvinkel veldig kjekt, men 75 minutter på 10 m2 med spennende liv er en egen terapi, sier Meldahl.

Fisk

I klassen for fisk sikret dette bildet førsteplassen. Foto: Ole Christian Meldahl


– Det morsomste er kanskje vidvinkel på grunt vann når man kan leke med elementer over vann, som Snell's vindu, modell og under­vannselementer, legger han til.

Meldahl har uten tvil et øye for gode motiver, og mestrer det tekniske tross relativt kort erfaring. Han deler mange av sine flotte bilder på sin Facebook-side.



Meldahl fotograferer med et Sony A6400 kamera i et Meikon undervannshus. Til makro er det en Sony FE 90mm som gjelder, mens valget til vidvinkel er noe mer utradisjonelt:

– Jeg har en Samyang 8mm Fisheye, en manuell linse med hjemmelaget aperture kontroll. Den fungerer perfekt bak en 8 tommers domeport, sier han.

Tema Silhuett

Temaklassen var «Silhuett», og dette bildet ble belønnet med en 2. plass. Foto: Ole Christian Meldahl


Her hjemme har både far og datter de samme favorittstendene, ikke overraskende på Kvitsøy: Djupasund og Grunnasund er «godplassene».

På ønskelisten står imidlertid både muckdiving i Lembeh Strait i Indonesia, Raja Ampat og Galapagos. Datteren Laia vil også gjerne oppleve Galapagos, og er i tillegg fascinert av sunkne byer og arkeologiske steder.

Ole Christian Meldahl Ole Christian Meldahl Ole Christian Meldahl
Kvitsøy Dykkerklubb

Dykket siden: 1996

UV-foto siden: NM i Stavanger i 2018

Antall dykk: Ca. 800

Sertifikat: PADI Advanced Open Water

Vidvinkel eller makro: Umulig å velge – men når forholdene er gode er vidvinkel veldig kjekt

Favorittmotiv: Vidvinkel på grunt vann når man kan leke med elementer over vann, Snell's vindu, modell og undervannselementer.

Favoritt dykkested: Djupasund og Grunnasund på Kvitsøy

Ønskedrømmen: Muckdiving i Lembeh, Raja Ampat og Galapagos

Kamera + utstyr: Sony A6400 med Sony FE 90mm og Samyang 8mm Fisheye (manuell linse med hjemmelaget aperture kontroll), Meikon hus med 8” dome og 2 x Sea&Sea YS-D2J blitser

Følg ham i sosiale medier!


Facebook
Instagram
YouTube


Opprinnelig publisert 10.09.2022



ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ny sjakkel skal hjelpe miljøet

    I en tid hvor maritim forurensing utgjør en stadig økende trussel mot havets helse, er det på høy tid å handle. Derfor har Wee Marine utviklet en ny innfesting av fender.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Deep Diver i Halden

    Lurer du på hva som finnes nede i dypet? Da er kanskje emnekurset PADI Deep Diver noe for deg! Nå kan du lære dypere dykking på en trygg måte hos Halden Dykkersenter.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS