Ny norsk breiflabbrekord
Da Filip Louka og Baste Brynsrud satte seg på bussen til Flakk utenfor Trondheim for å fridykke, ante de ikke at turen skulle ende med en breiflabb på 33,3 kilo og ny rekord.
Ny norsk breiflabbrekord
Baste Brynsrud og Filip Louka med storfangsten. Foto: Sander Ottesen
UNDERVANNSJAKT

Ny norsk breiflabbrekord
Da Filip Louka og Baste Brynsrud satte seg på bussen til Flakk utenfor Trondheim for å fridykke, ante de ikke at turen skulle ende med en breiflabb på 33,3 kilo og ny rekord.
  2. oktober 2023
☒   ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
– Jeg og Baste Brynsrud tenkte å ta oss en rolig og avslappende tur, og tok med harpunen i tilfelle vi så noe av interesse, skriver Filip Louka på Facebook-gruppen Fridykkerloggen.

Han forteller at selv om sikten bare var 1–5 meter så var omgivelsene spektakulære. De så en stor stim med sei ved et lite vrak, og fikk skutt to fine middagsfisk.

Breiflabb

To måtte til for å håndtere breiflabben på 33,3 kilo. Foto: Sander Ottesen


– Så tok vi oss pause på en holme, der vi satt og drømmetenkte om å finne en fisk av den litt større typen, skriver han på Facebook.

Da de var tilbake i vannet fikk han plutselig øye på en enorm breiflabb som lå på bunnen på bare 5 meters dyp.

LES OGSÅ
Breiflabben gaper med hele fjeset


– Det er den første breiflabben jeg også noensinne har sett! Jeg trodde først det bare var en stor stein, før jeg glante nærmere på den, skriver Louka.

– Full av adrenalin satte jeg pilen akkurat der den skulle, svømte opp og hylte etter Baste, som kjappet seg bort og satte pil nummer to rett ved siden av min, forteller han.

Breiflabb

Sander Ottesen og rekord-flabben. Foto: Filip Louka


De to fikk med seg breiflabben opp på holmen, og jublet over fangsten. Da de kom på land måtte de ringe rundt for å få låne vekt og målebånd.

– Vi fikk en fjærvekt på maks 22 kg av en snill huseier, men den knakk tvert! Siden vi tok buss måtte vi få en venn til å kjøre på butikken og kjøpe en ny vekt, ler Louka.Da en ny og kraftigere vekt var på plass kunne de dokumentere at breiflabben var 135 cm lang og veide imponerende 33,3 kilo.

Fangsten ble meldt inn til Frivannsliv som forvalter den norske rekordlisten for undervannsjakt, og de bekreftet i morges at breiflabben er godkjent som ny rekord.

Breiflabb

Filip Louka med fangsten. Foto: Baste Brynsrud


– Det føles ganske uvirkelig for meg, siden jeg startet med fridykking og undervannsjakt nå i sommer, forteller Filip Louka.

– Fridykking og undervannsjakt er en av de mest undervurderte aktivitetene her til lands, og de største fiskene dukker ofte opp når du minst forventer dem. For en tur, avslutter den ferske rekordholderen.

Opprinnelig publisert 27.09.2023ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Open Water i Halden

    Hvis vil begynne å dykke, så er det første skrittet å ta et PADI Open Water grunnkurs. Hos Halden Dykkersenter kan du lære å nyte verden under vann neste uke!

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Nudibranch Safari på Gulen neste uke

    Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter er den viktigste møteplassen for entusiaster og eksperter. Den tolvte utgaven av workshopen arrangeres 23.–28. april.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS