Fremdeles håp for flatøstersen
Onsdag 27. desember 2023
I resten av Europa er flatøsters kun forbeholdt historiebøkene og dyre restaureringsprosjekter, men i Rogaland er det fortsatt håp for bestanden, skriver Havforskningsinstituttet.
 
Forskere fra Senter for kystsoneøkologi, UiA og Havforskningsinstituttet har besøkt 400 lokaliteter mellom Karmøy og Risør og observert flatøsters mange steder.
 
– Noen få steder finner vi østers i så store mengder at det kan klassifiseres som en østersbanke eller et østersrev, sier forskerne.
 

Flatøsters
 
Flatøsters. Illustrasjonsfoto: Stephane Pouvreau, Ifremer (CC BY 4.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Ta PADI Open Water i Halden

    Hvis vil begynne å dykke, så er det første skrittet å ta et PADI Open Water grunnkurs. Hos Halden Dykkersenter kan du lære å nyte verden under vann neste uke!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Nudibranch Safari på Gulen neste uke

    Nakensneglesafarien på Gulen Dykkesenter er den viktigste møteplassen for entusiaster og eksperter. Den tolvte utgaven av workshopen arrangeres 23.–28. april.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS