Blåhval parer seg med en annen art
Mandag 11. mars 2024
Blåhval i Nord-Atlanteren parer seg med en annen type hval. Forskerne har oppdaget en blanding av de to artene, en hybridhval.
 
– Blåhval parer og formerer seg med seg med finnhval. Hybridhvalen viser seg å ha lettere for å få egne unger enn forskerne har trodd, skriver Forskning.no.
 
Dette kommer frem i en ny studie publisert i Conservation Genetics. Da forskerne analyserte genetisk materiale fra blåhval i Nord-Atlanteren for å se etter tegn på innavl, oppdaget det at rundt 3,5% av hvalens DNA kom fra finnhval.
 

Blåhval
 
Foto: NOAA Photo Library (CC BY 2.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.

 

 

 

Annonsørinnhold:

  • Bli yrkesdykker? Søknadsfrist i dag!

    Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. Mandag er det søknadsfrist for kurset som startar til hausten.

ANNONSE:

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bli minedykker – send søknad nå!

    Minedykkerkommandoen er spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre eksplosiver. Du kan søke selv om du ikke har avtjent førstegangstjenesten.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2023 Forlaget Dykking AS