Har kartlagt kamskjellene på Smøla
Tirsdag 20. august 2024
Havforskningsinstituttet har kartlagt kamskjell­bestanden rundt hele Smøla. Vitenskapelige dykkere sørger for årvåkne øyne der videoene ikke strekker til.
 
– Erfaringene viser at et kamera gir oss mye, men dykkerøyne gir oss mer. Derfor er dykkerteamet viktig når vi skal kartlegge kamskjell, skriver Havforskningsinstituttet.
 
Dykkerne kan kartlegge og dokumentere et område på ca. 375 m2 på hvert dykk. De har fokus på de minste skjellene, som er viktige for rekrutteringen og vanskelige å se på video.
 

Kamskjell
 
Foto: Olivier Dugornay (CC BY 4.0)
 
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

  • Minedykker – en jobb med smell i

    Minedykkerkommandoen er en avdeling bestående av spesialtrente dykkere som er utdannet til å uskadeliggjøre alle typer eksplosiver, og de har en av Norges tøffeste jobber.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

  • Bryggelys øker sikkerheten i havna

    Bryggelys fra Wee Marine AS bidrar til å øke sikkerheten i havneanlegg. Lysene er konstruert for å tåle store påkjenninger – og for å redde liv på mørke dager og kvelder.
Siste videoer:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Facebook
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
logo
Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 



Avmelding fra nyhetsvarsler
© 2024 Forlaget Dykking AS