Tok imponerende dobbeltseier i UV-jakt

Peder J. Martinini fra Kristiansund Dykkerklubb kunne juble for storeslem med seier både i Kristiansund Cup og NM i UV-jakt da de to arrangementene nylig gikk av stabelen.

Dobbeltvinner Peder J. Martinini med fangsten. Foto: Tonny Roger Hansen

UNDERVANNSJAKTTok imponerende dobbeltseier i UV-jakt

Peder J. Martinini fra Kristiansund Dykkerklubb kunne juble for storeslem med seier både i Kristiansund Cup og NM i UV-jakt da de to arrangementene nylig gikk av stabelen.

  21. august 2019
Kristiansund Cup og Norgesmesterskapet i undervannsjakt ble i år slått sammen til et åpent mesterskap som ble arrangert i begynnelsen av august. I NM fikk bare de utøverne som var kvalifisert plassering.

Etter to dykkedager på Raueggen vest for Averøy og ved Langholmene på Tustna kunne Peder J. Martinini fra Kristiansund Dykkerklubb løfte ikke bare én, men to pokaler over hodet.

Med en fangst på imponerende 25,7 kilo og 40.700 poeng vant han like godt både Kristiansund Cup og Norgesmesterskapet, og sørget for storeslem og overveldende hjemmeseier til arrangørklubben.Peder J. Martinini (i midten) vant Kristiansund Cup foran Afif Tabbara (til høyre) og Jørgen Løe (til venstre).


Etter dag én lå Martinini på femteplass, men han gjorde en formidabel innsats på dag to og landet den soleklart største fangsten av alle: Hele 18,25 kilo ble veid inn, og han dro dermed i land sammenlagtseieren.

Dobbelt også på sølvplassen

Bak den suverene vinneren gjorde Afif Tabbara fra Rogaland Undervannsjakt og Fridykkerklubb også en sterk prestasjon. Han tok andreplassen i begge konkurransene med en total fangst på 16,95 kilo og 27.950 poeng, og kunne dermed juble over to sølvmedaljer.

Tredjeplassen i Kristiansund Cup ble bekledd av Jørgen Løe fra Trondheim Fridykkerklubb med en fangst på 22,90 kilo og 22.900 poeng.Medaljevinnerne i NM i UV-jakt 2019, fra venstre Jørgen Johansen, Peder J. Martinini og Afif Tabbara.


Bronsemedaljen i NM gikk til Jørgen Johansen fra Kristiansund Dykkerklubb. Han ble totalt nummer fem i konkurransen med en fangst på 12,90 kilo og 20.900 poeng, men de to utøverne foran ham på resultatlisten var ikke kvalifisert til NM.

Poengberegning: Vekt + treffpoeng

Poengene i UV-jakt regnes ut basert på vekt. Det gis ett poeng pr. gram vekt, pluss en treffpoengsum som tilsvarer minstevekten for arten, som gjerne er 1 kilo = 1.000 poeng. Fiskeartene som var tellende i konkurransen var sei, lyr, lange, torsk og hyse.

Skalldyr, skjell, bløtdyr og bunnfisk som skate, flyndre, breiflabb, steinbit og rognkjeks teller normalt ikke som gyldig bytte. Les hele regelverket hos Norges Dykkeforbund.Her er alle deltakerne i Kristiansund Cup/NM 2019 og representantene fra arrangørklubben Kristiansund Dykkerklubb samlet på ett brett. Premiene var sponset av SafeNor AS og Witec Norge. Foto: Tonny Roger Hansen.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS