Røkkes nye superyacht REV Ocean er sjøsatt

Forskningsyachten REV Ocean ble mandag sjøsatt ved verftet i Tulcea i Romania etter en 18 måneders byggeperiode. Skipet skal nå slepes til Norge for utrustning.

Foto: REV Ocean

NYHETER

   

FORSKNINGRøkkes nye superyacht REV Ocean er sjøsatt

Forskningsyachten REV Ocean ble mandag sjøsatt ved verftet i Tulcea i Romania etter en 18 måneders byggeperiode. Skipet skal nå slepes til Norge for utrustning.

  28. august 2019
Det 182,9 meter lange forskningsskipet vil ha plass til 55 forskere og et mannskap på 35, og skal utstyres med en ubemannet undervannsdrone og en egen ubåt.

– Dette er en stor milepæl for oss og vi er nå ett steg nærmere å realisere vårt mål om å verne om havene. Vi ser frem til at «REV Ocean» kommer til Norge, sier Nina Jensen, administrerende direktør i REV Ocean i en pressemelding.

Se video fra sjøsettingen her:Video: REV Ocean/YouTube


Skroget legger nå ut på en reise ned elven Donau til Svartehavet, gjennom Bosporusstredet og Gibraltar før slepet kan komme til verftet VARD i Brattvåg der skipet skal utrustes. Reisen kommer til å ta 30-35 døgn.

– Nå som den innledende byggefasen er ferdig gleder vi oss til leveransen i Norge hvor vi skal installere teknisk og vitenskapelig utstyr, laboratorier og alle de andre spennende verktøyene vi vil benytte oss av for å nå de vitenskapelige målene, sier Øystein Mikelborg, driftssjef i REV Ocean.Sjøsettingen i Romania skal ha skjedd uten problemer. Foto: REV Ocean


Ifølge TV2 vil båten ha en prislapp på 4 milliarder kroner. Til sammenlikning kostet Norges nyeste forskningsskip Kronprins Haakon 1,4 milliarder kroner. Alt overskudd som REV Ocean genererer skal reinvesteres i arbeidsprogrammet for et sunnere hav, skriver selskapet.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS