Dykker omkom på vraket av Britannic

Den 61 år gamle briten Tim Saville fra Huddersfield omkom for en måned siden et dykk på HMHS Britannic. Søsterskipet til Titanic ligger på 125 meters dyp i Middelhavet.

VRAK

DYKKERULYKKEDykker omkom på vraket av Britannic

Den 61 år gamle briten Tim Saville fra Huddersfield omkom for en måned siden et dykk på HMHS Britannic. Søsterskipet til Titanic ligger på 125 meters dyp i Middelhavet.

  29. oktober 2019
– Å dykke til 125 meters dyp for å se vraket av Britannic var Tims høyeste ønske, og han gledet seg veldig til å gjennomføre dykket, sier Diane Saville, en kollega i familieselskapet hvor han jobbet i til Examiner Live.

Ulykken skjedde søndag 29. september på rundt 115 meters dyp. Det fremgår ikke av mediedekningen hva som var årsaken til at Saville omkom. Han skal ha vært en svært erfaren teknisk dykker.Et sonarbilde viser hvordan vraket av HMHS Britannic ligger nesten helt intakt på bunnen.


HMHS Britannic sank ved øya Kea i Hellas den 21. november 1916 etter å ha gått på en mine. Det 269 meter lange passasjerskipet ble rekvirert av britiske myndigheter og brukt som hospitalskip under første verdenskrig.

To ulykker på to dager

Fredag 27. september omkom Vincent Hong på vraket av D/S Burdigala, som ligger på 75 meters dyp noen kilometer fra Britannic. Ifølge ubekreftede rapporter skal han ha tilhørt det samme reisefølget.

Se video fra et dykk på vraket av Britannic:Dokumentaren er fra en GUE-ekspedisjon til vraket ved 100-årsjubileet for senkingen i 2016 (YouTube).


Det var 1 065 mennesker ombord på Britannic da skipet sank, og 30 av disse mistet livet. Vraket ble oppdaget og dykket av Jacques Cousteau i 1975.

Tapet av HMHS Britannic ble etter første verdenskrig kompensert ved at britene fikk det tyske Hamburg-Amerikalinjeskipet D/S Bismarck som erstatning. Skipet ble omdøpt til RMS «Majestic».


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

 • Reise: Dusinet fullt i Rødehavet

  DykkeBazaar tilbyr nå i samarbeid med Aggressor Fleet en fantastisk reise: Dykkeplanen er en nesten usannsynlig ønskeliste med de beste vrakene i Rødehavet.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS