Beslagla 135 ulovlige teiner fra én person

Sist uke ble en fritidsfisker utenfor Bergen tatt med 85 teiner og 375 meter breiflabbgarn som var satt for å fiske. I tillegg er det beslaglagt over 50 teiner hjemme hos mannen.

Foto: Fiskeridirektoratet

MILJØBeslagla 135 ulovlige teiner fra én person

Sist uke ble en fritidsfisker utenfor Bergen tatt med 85 teiner og 375 meter breiflabbgarn som var satt for å fiske. I tillegg er det beslaglagt over 50 teiner hjemme hos mannen.

  18. oktober 2019
Dette er langt mer enn det som er lovlig for en fritidsfisker, og Fiskeridirektoratet har meldt saken til politiet.

Fiskeridirektoratets Sjøtjeneste patruljerer i disse dager kysten med båter og utfører kontroller, ofte i samarbeid med regionkontorene i Fiskeridirektoratet, og i enkelte tilfeller også i samarbeid med politiet, Kystvakten og Statens naturoppsyn.

Etter tips systematisert over en periode, gikk Sjøtjenesten og en inspektør fra Fiskeridirektoratet region Vest til aksjon onsdag 9. oktober mot den omtalte fritidsfiskeren like sør for Bergen. Det ble beslaglagt 85 teiner og 375 meter med breiflabbgarn på flere ulike steder i fjorden.

Meldt til politiet og varslet Skatteetaten

Lovlig antall teiner for en fritidsfisker er 20 (i hummerfisket 10) og 210 meter garn av den typen som ble beslaglagt. I etterkant av selve aksjonen på sjøen har politiet vært hjemme hos den aktuelle personen og beslaglagt mer enn 50 andre teiner.

– Vi har overlatt beslaglagt redskap til politiet og har i tillegg varslet Skatteetaten, da vi mistenker at denne personen driver ulovlig salg av fisk og skalldyr, sier inspektør Rudi Iden i Fiskeridirektoratet region Vest.

Dette er andre gang på kort tid at enkeltpersoner er tatt med store antall redskap, og hvor hensikten ser ut til å være ulovlig salg av fisk og skalldyr. I slutten av september ble en person i Nordfjord meldt til politiet etter å ha fisket med over 60 teiner, 40 mer enn det som er lovlig.

Kilde: Fiskeridirektoratet

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Kom og dykk i verdens sterkeste malstrøm!

  Undervannsfotografene Vidar Skålevik og Siv P. Ystebø fra WeDive.no har vært på besøk i Saltstraumen, og har delt en video av de fantastiske scenene som utspiller seg i den sterke strømmen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
padding-left: 20px;