Dykkere gjorde grusomt funn i Middelhavet

De vil aldri glemme synet som møtte dem, dykkerne som søkte etter savnede etter et forlis i Middelhavet: På 60 meters dyp fant de 12 druknede migranter. Vi advarer mot sterke bilder.

Foto: Guardia Costiera/YouTube

NYHETERDykkere gjorde grusomt funn i Middelhavet

De vil aldri glemme synet som møtte dem, dykkerne som søkte etter savnede etter et forlis i Middelhavet: På 60 meters dyp fant de 12 druknede migranter. Vi advarer mot sterke bilder.

  20. oktober 2019
Det mest hjerteskjærende funnet var liket av en mor som holdt en baby i armene. Begge druknet da den lille båten de var ombord i kantret.

– Synet av babyen nede på dypet var nesten ikke til å bære, det var som et stikk i hjertet. Man kan aldri forberede seg på noe sånt, sier sjefen for kystvaktdykkerne Rodolfo Raitieri til den engelskspråklige italienske avisen The Local.En av de omkomne på bunnen. Bildet over er ikke offisielt frigitt, men er lekket til mediene. Foto: Guardia Costiera


De forferdelige scenene utspant seg da den italienske kystvakten søkte etter savnede seks sjømil sør for øya Lampedusa i Middelhavet etter at en overfylt båt med migranter forliste den 7. oktober.

Bare 22 av de omtrent 50 menneskene ombord ble reddet da den lille båten de reiste med kantret og sank. Likene av 13 kvinner, en av dem gravid, ble funnet samme dag. Åtte barn druknet i forliset.

Se ROV-video fra vraket:Video: Guardia Costiera/YouTube


Kystvakten fant torsdag vraket på 60 meters dyp, sammen med likene av minst 12 migranter. De omkomne skal hentes opp ved hjelp av en fjernstyrt undervannsfarkost, og det ventes at det vanskelige arbeidet vil ta flere dager.

Italia er i sjokk etter den tragiske hendelsen, skriver avisen. Ifølge International Organization for Migration (IOM) har nesten 1 100 mennesker druknet under forsøk på å komme seg over middelhavet til Europa hittil i år.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Kom og dykk i verdens sterkeste malstrøm!

  Undervannsfotografene Vidar Skålevik og Siv P. Ystebø fra WeDive.no har vært på besøk i Saltstraumen, og har delt en video av de fantastiske scenene som utspiller seg i den sterke strømmen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
padding-left: 20px;