Gult varsel: Årets første høststorm er på vei

Metereologisk institutt har utstedt gult farevarsel, og melder om bølgehøyde på 8–10 meter i Trøndelag og 11–12 meter på Helgelandskysten tirsdag ettermiddag.

Kart: Yr.no

NYHETERGult varsel: Årets første høststorm er på vei

Metereologisk institutt har utstedt gult farevarsel, og melder om bølgehøyde på 8–10 meter i Trøndelag og 11–12 meter på Helgelandskysten tirsdag ettermiddag.

  21. oktober 2019
De store bølgene kommer naturligvis som følge av sterk vind, og det meldes om sørvest storm i Trøndelag og på Helgeland tirsdag med vindkast på opptil 33–35 meter i sekundet.

Ifølge Beauforts vindskala gir full storm «meget høye bølger med lange overhengende kammer. Skummet som dannes i store flak driver med vinden i tette hvite strimer så sjøen får et hvitaktig utseende. Rullingen blir tung og støtende. Synsvidden nedsettes».

Vi oppfordrer alle til å sjekke at både dykkebåter og private båter er skikkelig fortøyd.

Gult farevarsel

– Løse gjenstander kan blåse avgårde. Mulighet for kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport. Broer kan bli stengt, og enkelte reiser vil kunne få lenger reisetid, heter det i farevarselet.

Det er også fare for at strømforsyningen kan bli påvirket, for eksempel som følge av trær som knekker eller kommer i kontakt med strømnettet.Enkelte veier kan bli stengt på grunn av trær eller andre objekter i veibanen – og det sier seg selv at man bør være svært forsiktig med å gå ut i båt.

Heller ikke Vestlandet slipper unna uværet, og prognosene for tirsdag viser 60–70 millimeter nedbør. Sørlandet og Østlandet ligger i le for værsystemet, men vinden vil likevel merkes. Det forventes dog ikke at den overstiger liten kuling.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

 • Kom og dykk i verdens sterkeste malstrøm!

  Undervannsfotografene Vidar Skålevik og Siv P. Ystebø fra WeDive.no har vært på besøk i Saltstraumen, og har delt en video av de fantastiske scenene som utspiller seg i den sterke strømmen.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
padding-left: 20px;