Brann på liveaboard – en person omkom

En kvinne mistet livet da det brøt ut brann ombord på en dykkebåt i Rødehavet. 18 passasjerer og mannskapet på 12 kom fra brannen med livet i behold.

Foro: Almasry Alyoum/hurghadians.com

NYHETERBrann på liveaboard – en person omkom

En kvinne mistet livet da det brøt ut brann ombord på en dykkebåt i Rødehavet. 18 passasjerer og mannskapet på 12 kom fra brannen med livet i behold.

  3. november 2019
En liveabord ble rammet av brann i morgentimene fredag 1. november, ifølge flere egyptiske kilder. Båten befant seg nord for Marsa Alam, skriver avisen Egypt Independent, som melder at en amerikansk turist omkom.

Kvinnen skal ha vært ansatt ved den amerikanske ambassaden i Tanzania. Ifølge Hurghadian News skal hun ha omkommet da hun forsøkte å få tak i laptop'en sin.En kvinnelig amerikansk turist omkom da det brøt ut brann på en liveabord nord for Marsa Alam fredag morgen.


Liveaboarden omtales både som Susana og Suzana i nyhetsrapportene. Etter det Dykking erfarer skal det dreie seg om båten Suzanna-1, som har gått i Rødehavet siden 2001.

Spredte seg raskt

Brannen brøt ut på overdekket og soldekket og spredte seg raskt, men ble ifølge den tyske nettsiden Unterwasserwelt slukket før den nådde drivstofftankene. De overlevende skal ha blitt evakuert til Marsa Alam.

Passasjerene oppgis å ha kommet fra flere forskjellige land, mens mannskapet på 12 var egyptiske. Såvidt Dykking erfarer var det ingen nordmenn ombord.

Det er ikke kjent hva som var årsaken til brannen. Egyptiske myndigheter i El Queseir har startet etterforskning ledet av regjeringsadvokat Nabil Abuzinah.

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

  • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
  • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
  • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
  • FORSKNING: Sjøpølser
  • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
  • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
  • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
  • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
  • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
padding-left: 20px;