Spennende undervannshus til smarttelefoner

Et nytt undervannshus lover at du kan gjøre om smarttelefonen til et alt-i-ett-verktøy for dykkere. Diveroid skal gjøre smarttelefonen til både dykkecomputer, undervannskamera, kompass og loggbok.

Foto: Diveroid

PRODUKTNYTT

UNDERVANNSFOTOSpennende undervannshus til smarttelefoner

Et nytt undervannshus lover at du kan gjøre om smarttelefonen til et alt-i-ett-verktøy for dykkere. Diveroid skal gjøre smarttelefonen til både dykkecomputer, undervannskamera, kompass og loggbok.

  27. desember 2019
Å kjøpe en dykkecomputer, et kompass og et undervannshus separat kan bli en kostbar opplevelse. Målet med folkefinansierte Diveroid er at smarttelefonen skal kunne brukes til alle disse funksjonene.

Diveroid har laget et justerbart undervannshus som skal passe til en rekke smarttelefoner fra Apple, Samsung, Google, LG og OnePlus. Ved hjelp av en app med dykkecomputer og kompass skal det bli et komplett verktøy for dykkere.

En sensor i undervannshuset sender dybdedata til telefonen via bluetooth, og appen vil bruke kameraet på telefonen til å ta bilder og video. Disse lagres i en elektronisk loggbok.

Se demonstrasjon av prototypen her:Video: Diveroid/YouTube


Ikke kompatibelt med alle telefoner

Ideen er i grunnen god, men utfordringene er mange. Dagens smarttelefoner finnes i en rekke forskjellige størrelser, og det er ifølge Kickstarter-siden til Diveroid komplisert å få tilgang til telefonene via appen.

Produsenten innrømmer at de har problemer med telefoner som er produsert i Kina, og har allerede offentliggjort at Huawei-telefoner ikke vil være kompatible med Diveroid. Arbeidet med å løse utfordringene pågår.

Skal være klart til levering i februar

Diveroid har samlet inn over 4,5 millioner kroner på crowdfunding-plattformen Kickstarter til prosjektet, og tar sikte på å kunne levere de første undervannshusene i februar 2020.

Tiden vil vise om produsenten får produktet til å fungere slik det skal, uten at for mange funksjoner går tapt i løpet av prosessen. Vi venter i spenning – hvsi de klarer å holde det de har lovet kan dette blir en kjempesuksess!


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar penger på Aqua Lung LEG3ND

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og har knalltilbud på ventilservice, vinge med bakplate, computer, lykter og ventilservice.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS