Her blir det fiskeforbud fra nyttår

Fra 1. januar til 30. april er det forbud mot alt fiske i 14 definerte områder på Skagerrakkysten. Forbudet gjelder ikke for undervannsjakt – men husk på at torsken er fredet.


UNDERVANNSJAKT

FISKERIHer blir det fiskeforbud fra nyttår

Fra 1. januar til 30. april er det forbud mot alt fiske i 14 definerte områder på Skagerrakkysten. Forbudet gjelder ikke for undervannsjakt – men husk på at torsken er fredet.

  29. desember 2019
Det er forbud mot alt fiske i gyteperioden for torsk innenfor 14 definerte gyteområder fra Lindesnes langs Skagerrakkysten, i Oslofjorden og til svenskegrensen.

Forbudet gjelder gjelder for både fritidsfiskere, turister og yrkesfiskere, men undervannsjakt vil være tillatt siden dette er helt selektivt. Det er altså mulig å drive litt matauke så lenge man lar torsken være i fred.

Kart over områdene

Kartet viser hvilke områder som er stengt for torskefiske hele året (lilla) og hvilke områder som er stengt for alt fiske fra januar til april (rosa).Torsken er fredet hele året

Fra tidligere er torsken vernet i Oslofjorden innenfor grunnlinja fra og med Telemark til og med svenskegrensen. Forbudet gjelder hele året. Det er også forbudt å fiske med bunngarn hele året i det samme området.

Forbudet gjelder ikke laks, sjøørret og annen anadrom fisk, men det er generelt forbud mot jakt med harpun på disse artene (med unntak av regnbueørret, som ikke hører hjemme i norsk natur).

Fiskeridirektoratet regner med nedgangen i bestandene av kysttorsk skyldes fritidsfiske, endringer i miljø, klimapåvirkning fra land og beiting på fisk fra kystsel. Fellingskvoten på sel er derfor økt med 20 prosent.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS