PRODUKTNYTTNytt ventilsett: Apeks MTX-RC

Du kan dykke varmt, kaldt, dypt og hvor som helst med MTX-RC, melder Apeks. Det nye ventilsettet er frostsikret og skal gi en svært behagelig pusteopplevelse.

Nytt ventilsett: Apeks MTX-RC

Du kan dykke varmt, kaldt, dypt og hvor som helst med MTX-RC, melder Apeks. Det nye ventilsettet er frostsikret og skal gi en svært behagelig pusteopplevelse.

  13. januar 2020
Det forseglede førstetrinnet er laget etter militære spesifikasjoner, og har samme frostsikring som de andre modellene i MTX-serien. Ribber sikrer maksimal temperaturutveksling og forhindrer ventilfrys selv under svært lave temperaturer.

Portplasseringen er laget slik at slangerutingen blir perfekt, og det balanserte andretrinnet gir optimal ytelse og komfort uansett hvilke omgivelser man dykker i, lover produsenten.

Presentasjon av Apeks MTX-RC:Video: Apeks Diving/YouTube


Smart plassering av portene

Førstetrinnet har to vinklede høytrykksporter, og fire lavtrykksporter som er plassert parvis på hver side av et roterende mellomstykke. En femte lavtrykksport sitter på enden av førstetrinnet, beskyttet av en hette.

Ventilsettet leveres med slanger som roterer i festet i begge ender, slik at de ikke vrir seg når man snur på hodet. Dette gir mindre bevegelse i andretrinnet, og dermed en mer behagelig dykkeopplevelse.

Førstetrinnet leveres både med DIN, Yoke og M26-gjenge, og er kompatibelt med nitrox/oksygen opp til 40% (gjelder utenfor EU – i EU må alt over 21% oksygen bruke en M26 gjenge).Apeks MTX-RC leveres i en svært hendig ventilbag som også har plass til en laptop!


Imponerende motstandsdyktig

I videoen forteller Apeks at de har gjennomført en simulert test av ventilsettet i 0,5°C vann på 60 meters dyp, med en dykker som puster 25 ganger i minuttet i en halv time.

Etter denne påkjenningen var andretrinnet fullstendig omsluttet av is, men det var ikke isdannelse på innsiden. Ventilen fungerte helt som den skulle, ifølge produsenten.


SafeNor AS er norsk distributør av Apeks, og du finner oversikt over forhandlere over hele landet på deres nettsider.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS