Konferanse om marin forsøpling: Clean Ocean 2020

Haugesund blir vertskapsby når Europas første miljøkonferanse med fokus på marin forsøpling av havbunnen arrangeres i februar. Arrangører er Slettaa Dykkerklubb og miljøforeningen Hummerhuset.


KONFERANSE

MILJØKonferanse om marin forsøpling: Clean Ocean 2020

Haugesund blir vertskapsby når Europas første miljøkonferanse med fokus på marin forsøpling av havbunnen arrangeres i februar. Arrangører er Slettaa Dykkerklubb og miljøforeningen Hummerhuset.

  3. januar 2020
Hver dag dumpes titusenvis av tonn med fysisk avfall i verdenshavene – avfall som i stor grad består av materialer det tar mange hundre år å bryte ned. Avfallet ender opp på havbunnen og utgjør en stor utfordring for marin flora og fauna.

Clean Ocean 2020 setter fokus på avfallsutfordringene i hav og elver, skal synliggjøre konsekvensene av marin avfallsforurensning og belyse eksisterende og kommende løsninger for å fjerne eller begrense avfall i verdenshavene.

Konferansen arrangeres 7. og 8. februar 2020

Noe av det mest skadelige avfallet i havene er plast, som dreper et betydelig antall sjødyr årlig og bidrar til å ødelegge hele økosystemer. Kampen om å forhindre plastavfall i havene er en av våre viktigste i moderne tid.Slettaa Dykkerklubb har gjennom flere år fjernet tusenvis av spøkelsesteiner på havbunnen og har gjort en kjempeinnsats for miljøet. Klubben vil fortelle om sitt arbeid på Clean Ocean-konferansen.


Kjente foredragsholdere

Blant foredragsholderne på Clean Ocean finner man blant annet CEO i REV Ocean, Nina Jensen, stortingsrepresentant Stefan Heggelund (H) og Rasmus Hansson, leder i Handelens Miljøfond.

Konferansen holdes på Scandic Maritim Hotell i Haugesund og åpnes av ordfører Arne Christian Mohn. Norges Dykkeforbund, Søgne Dykkerklubb, Havforskningsinstituttet, Arbeidstilsynet og Klima- og miljødepartementet står også på listen over foredragsholdere.Slettaa Dykkerklubb har arrangert Aware Smedasund i en årrekke, og har fjernet til sammen 150 tonn søppel fra havbunnen takket være stor frivillig innsats fra både dykkere og andre.


Se hele programmet på www.clean-ocean.no

– Konferansen skal være en arena som bidrar til å øke kunnskapen rundt dagens miljøutfordringer, engasjerer til innsats og muliggjør marine ryddeaksjoner, forteller leder i Slettaa Dykkerklubb, Åge Wee

Clean Ocean skal skape både nasjonal og internasjonal bevissthet rundt utfordringene knyttet til marin forsøpling, og bidra til at man sammen kan begrense, håndtere og rydde dette på den mest effektive måten.

– Vårt mål er at konferansen skal lede både til privat og offentlig engasjement, og legge til rette for nye initiativ og partnerskap som kan løse utfordringene rundt marin forsøpling, sier Åge Wee.Video: Project Aware/YouTube


Har fjernet mer enn 150 tonn søppel

Organisasjonene bak konferansen er miljøforeningen Hummerhuset og Slettaa Dykkerklubb. Sammen er de også initiativtakere til en av verdens største opprydningsaksjoner under vann, Aware Smedasund i Haugesund.

Den årlige marine ryddeaksjonen har de siste åtte årene engasjert flere hundre frivillige dykkere, samlet og fjernet mer enn 150 tonn avfall fra havbunnen, samt inspirert flere lignende havneoppryddinger både i inn- og utland.
STØTTEANNONSE:
Støtt Ukraina
STØTTEANNONSE:
Støtt Ukraina

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Flott vrakdykking på Sørlandet

  One Ocean Dive Resort i Søgne like utenfor Kristiansand ligger perfekt til for dykking på en rekke spennende vrak – ta turen med klubben eller vennegjengen!

ANNONSE:

Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • – Vi gjør service for alle dykkere

  Gass og Pusteservice i Drøbak er ikke bare et servicesenter for bransjen – de tar også imot ventilsett og flasker fra dykkere. Kanskje det er på tide med service?
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS