Utslippet i Drammensfjorden mindre alvorlig enn fryktet

Politi og brannvesen var raskt på plass i Svelvik da det ble meldt om en lekkasje i formiddag. Det er uklart hva som var kilden til utslippet, som sannsynligvis er diesel. Politihelikopteret og et fly ble satt inn for å skaffe oversikt.

NYHETERUtslippet i Drammensfjorden mindre alvorlig enn fryktet

Politi og brannvesen var raskt på plass i Svelvik da det ble meldt om en lekkasje i formiddag. Det er uklart hva som var kilden til utslippet, som sannsynligvis er diesel. Politihelikopteret og et fly ble satt inn for å skaffe oversikt.

  8. januar 2020
Politiet i Oslo meldte i dag klokken 10:21 på Twitter at det var snakk om en større lekkasje, som hadde spredd seg over et stort område i sjøen. Opprinnelig fikk politiet melding om at lekkasjen kom fra et skip, men var er usikkert.

– Siste tilbakemelding er at våre mannskaper ikke kan se noe skip som dette lekker fra. Hypotesen er at det kan ha vært en hendelse fra et skip tidligere på morgenen, sa operasjonsleder Tor Jøkling til NRK.

Det jobbes nå med å stanse lekkasjen. Dieselsølet kan spre seg til kysten av Asker-landet i Drammensfjorden, skriver Budstikka.

Brannvesenet vurderte å legge ut lenser, men ville først skaffe seg oversikt over omfanget. Både politihelikopteret og et fly ble satt inn i arbeidet.

Vet ikke hva som var kilden

Omfanget av utslippet var lenge uvisst, og politiet er usikre på om lekkasjen stammet fra et skip som lå på vannet, eller om det var en lekkasje fra tidligere på dagen som ble oppdaget.Det var ingen skip i området i det aktuelle tidsrommet, ifølge www.marinetraffic.com.

Ingen videre tiltak

I ettermiddagstimene ble det klart at utslippet ikke var så alvorlig som først fryktet. Brannvesenet regner med at det er diesel som har lekket ut i sjøen, og siden dette brytes raskt ned i sjøen blir det ikke gjort noe videre oppryddingsarbeid.

– Vi vil imidlertid fortsette å overvåke situasjonen, sa brannsjef Anne Hjort i Asker og Bærum til NTB i ettermiddag. Politiet i Sør-Øst bistår Oslo politidistrikt i arbeidet med å finne opphavet til lekkasjen.

ANNONSE

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

  • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
  • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
  • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
  • FORSKNING: Sjøpølser
  • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
  • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
  • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
  • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
  • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.