Fotokonkurranse skifter navn – og det er snart deadline

Fotokonkurransen Our World Underwater Photo and Video Competition skifter navn til det noe mer praktiske DPG/Wetpixel Masters Underwater Imaging Competition – og det nærmer seg frist for å sende inn bilder.

Foto: Sumer Verma/UnderwaterCompetition.com

UNDERVANNSFOTO

   

KONKURRANSEFotokonkurranse skifter navn – og det er snart deadline

Fotokonkurransen Our World Underwater Photo and Video Competition skifter navn til det noe mer praktiske DPG/Wetpixel Masters Underwater Imaging Competition – og det nærmer seg frist for å sende inn bilder.

  26. januar 2020
Wetepixel og DivePhotoGuide (DPG) har siden 2006 arrangert en av de mest anerkjente og prestisjetunge undervannsfotokonkurransene i verden. Vanligvis blir vinnerne offentliggjort i forbindelse med messen Our World Underwater i Chicago, men siden denne er avlyst i år har arrangørene valgt å endre navnet.

Innleveringsfrist: 8. februar 2020

Deltakerne konkurrerer om premier verdt over en halv million kroner, og man kan levere inn bilder i fem klasse: Macro Traditional, Macro Unrestricted, Wide Angle Traditional, Wide Angle Unrestricted og Video.

I tillegg til flotte premier får vinnerne æren av å bli omtalt som en av verdens beste undervannsfotografer, og bildene blir eksponert for millioner av lesere i dykkeblader og på nettsider verden over.Foto: Fabien Michenet/UnderwaterCompetition.com


Svært kompetent jury

Konkurransen legger vekt på hvor vakkert livet i havet er, samtidig som kunsten å fotografere under vann er i fokus. Både nybegynnere og profesjonelle kan delta i det som ofte har vært kalt «the superbowl of underwater photography».

For å opprettholde den høye standarden har konkurransen også noen av verdens beste undervannsfotografer i juryen. I år er det David Doubilet, Stephen Frink, Erin Quigley, Scott Tuason, Keri Wilk og Tony Wu som skal vurdere bidragene.

Det lønner seg å lese regelverket nøye før man leverer inn bilder, spesielt om man satser på å levere bilder i en av de to tradisjonelle klassene: Her er det strenge regler for hva man har lov til å gjøre i Photoshop og Lightroom! Rådet fra de som har vært med før er klart: Er du i tvil, send inn bildet i en klasse uten restriksjoner.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Klubbtilbud på båtførerprøven

  – Medlemmene i dykkeklubber tilsluttet Norges Dykkeforbund kan ta kurset som leder til båtførerprøven til halv pris, forteller generalsekretær Stian Olsen.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS