Fotokonkurranse skifter navn – og det er snart deadline

Fotokonkurransen Our World Underwater Photo and Video Competition skifter navn til det noe mer praktiske DPG/Wetpixel Masters Underwater Imaging Competition – og det nærmer seg frist for å sende inn bilder.

Foto: Sumer Verma/UnderwaterCompetition.com

UNDERVANNSFOTO

   

KONKURRANSEFotokonkurranse skifter navn – og det er snart deadline

Fotokonkurransen Our World Underwater Photo and Video Competition skifter navn til det noe mer praktiske DPG/Wetpixel Masters Underwater Imaging Competition – og det nærmer seg frist for å sende inn bilder.

  26. januar 2020
Wetepixel og DivePhotoGuide (DPG) har siden 2006 arrangert en av de mest anerkjente og prestisjetunge undervannsfotokonkurransene i verden. Vanligvis blir vinnerne offentliggjort i forbindelse med messen Our World Underwater i Chicago, men siden denne er avlyst i år har arrangørene valgt å endre navnet.

Innleveringsfrist: 8. februar 2020

Deltakerne konkurrerer om premier verdt over en halv million kroner, og man kan levere inn bilder i fem klasse: Macro Traditional, Macro Unrestricted, Wide Angle Traditional, Wide Angle Unrestricted og Video.

I tillegg til flotte premier får vinnerne æren av å bli omtalt som en av verdens beste undervannsfotografer, og bildene blir eksponert for millioner av lesere i dykkeblader og på nettsider verden over.Foto: Fabien Michenet/UnderwaterCompetition.com


Svært kompetent jury

Konkurransen legger vekt på hvor vakkert livet i havet er, samtidig som kunsten å fotografere under vann er i fokus. Både nybegynnere og profesjonelle kan delta i det som ofte har vært kalt «the superbowl of underwater photography».

For å opprettholde den høye standarden har konkurransen også noen av verdens beste undervannsfotografer i juryen. I år er det David Doubilet, Stephen Frink, Erin Quigley, Scott Tuason, Keri Wilk og Tony Wu som skal vurdere bidragene.

Det lønner seg å lese regelverket nøye før man leverer inn bilder, spesielt om man satser på å levere bilder i en av de to tradisjonelle klassene: Her er det strenge regler for hva man har lov til å gjøre i Photoshop og Lightroom! Rådet fra de som har vært med før er klart: Er du i tvil, send inn bildet i en klasse uten restriksjoner.


ANNONSE

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Bli med på nakensneglesafari

  Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.