Poseidon Cyklon X med bedre frostsikring

Gjennom 60 år har Poseidons Cyklon-ventil opparbeidet seg et enestående omdømme. Nå oppgraderes den gamle arbeidshesten og får samme ytelse i kaldt vann som den patenterte Xstream-ventilen.

PRODUKTNYTTPoseidon Cyklon X med bedre frostsikring

Gjennom 60 år har Poseidons Cyklon-ventil opparbeidet seg et enestående omdømme. Nå oppgraderes den gamle arbeidshesten og får samme ytelse i kaldt vann som den patenterte Xstream-ventilen.

  29. januar 2020
Den første modellen i Cyklon-familien, Poseidon Cyklon Junior, ble lansert allerede i 1958. Steg for steg har den blitt forbedret basert på dykkernes erfaringer og den teknologiske utviklingen.

Andretrinnets unike design gjør at Cyklon-ventilen kan benyttes både fra høyre eller venstre, noe mange yrkesdykkere og militære dykkere vet å sette pris på.

Cyklon X er automatisk EAN40-klar

Cyklon er godkjent i henhold til EN250-standarden for dykking i kaldt vann, og nå får førstetrinnet samme frostbeskyttelse som den nyere Xstream-modellen.

– Oppgraderingen gjør også at Cyklon X automatisk klar for bruk med Nitrox EAN 40. Den kan også leveres oksygenrenset dersom man ønsker dette, forteller Poseidon i en pressemelding.

Overlegen pålitelighet og ytelse

Cyklon finnes nå i fire utgaver – Cyklon X, Cyklon X Metal, Cyklon 5000 og Cyklon Metal. Cyklon 5000 har et ventilhus av plast, mens på Metal-modellene er huset laget av rustfritt stål.Poseidon Cyklon har eksistert helt siden 1958. Over 60 år senere utvikles den fortsatt, og Cyklon X har fått forbedret frostsikring.

– Cyklon X er et ventilsett som virkelig vil vare hele livet, og garanterer høyeste ytelse under alle forhold. Uttrykket «been there, done that» passer bedre på Cyklon-ventilen enn på noen annen ventil på markedet, mener Poseidon.


GPS AS er norsk distributør

Det er Gass og Pusteservice AS i Drøbak distribuerer Poseidon i Norge, og du finner oversikt over forhandlerne på deres nettsider. Du er også hjertelig velkommen i Dyrløkkeveien 27 i Drøbak.
Poseidons grunnlegger Ingvar Elfström om Cyklon-ventilen:

– På slutten av 50-tallet hadde jeg en idé om å lage en pusteventil som kunne plasseres foran munnen i stedet for bak nakken. Jeg ville også integrere utventilen slik at ventilsettet bare behøvde én slange.

#dykkedugnad

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

 • Vil du bli yrkesdykkar? Da må du søke snart!

  Dykkerutdanninga ved Høgskulen på Vestlandet er ei fagskuleutdanning som gir deg dei fleste sertifikata du treng som yrkesdykkar. No er det snart søknadsfrist for kurset som startar til hausten.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.