Poseidon Cyklon X med bedre frostsikring

Gjennom 60 år har Poseidons Cyklon-ventil opparbeidet seg et enestående omdømme. Nå oppgraderes den gamle arbeidshesten og får samme ytelse i kaldt vann som den patenterte Xstream-ventilen.

PRODUKTNYTTPoseidon Cyklon X med bedre frostsikring

Gjennom 60 år har Poseidons Cyklon-ventil opparbeidet seg et enestående omdømme. Nå oppgraderes den gamle arbeidshesten og får samme ytelse i kaldt vann som den patenterte Xstream-ventilen.

  29. januar 2020
Den første modellen i Cyklon-familien, Poseidon Cyklon Junior, ble lansert allerede i 1958. Steg for steg har den blitt forbedret basert på dykkernes erfaringer og den teknologiske utviklingen.

Andretrinnets unike design gjør at Cyklon-ventilen kan benyttes både fra høyre eller venstre, noe mange yrkesdykkere og militære dykkere vet å sette pris på.

Cyklon X er automatisk EAN40-klar

Cyklon er godkjent i henhold til EN250-standarden for dykking i kaldt vann, og nå får førstetrinnet samme frostbeskyttelse som den nyere Xstream-modellen.

– Oppgraderingen gjør også at Cyklon X automatisk klar for bruk med Nitrox EAN 40. Den kan også leveres oksygenrenset dersom man ønsker dette, forteller Poseidon i en pressemelding.

Overlegen pålitelighet og ytelse

Cyklon finnes nå i fire utgaver – Cyklon X, Cyklon X Metal, Cyklon 5000 og Cyklon Metal. Cyklon 5000 har et ventilhus av plast, mens på Metal-modellene er huset laget av rustfritt stål.Poseidon Cyklon har eksistert helt siden 1958. Over 60 år senere utvikles den fortsatt, og Cyklon X har fått forbedret frostsikring.

– Cyklon X er et ventilsett som virkelig vil vare hele livet, og garanterer høyeste ytelse under alle forhold. Uttrykket «been there, done that» passer bedre på Cyklon-ventilen enn på noen annen ventil på markedet, mener Poseidon.


GPS AS er norsk distributør

Det er Gass og Pusteservice AS i Drøbak distribuerer Poseidon i Norge, og du finner oversikt over forhandlerne på deres nettsider. Du er også hjertelig velkommen i Dyrløkkeveien 27 i Drøbak.
Poseidons grunnlegger Ingvar Elfström om Cyklon-ventilen:

– På slutten av 50-tallet hadde jeg en idé om å lage en pusteventil som kunne plasseres foran munnen i stedet for bak nakken. Jeg ville også integrere utventilen slik at ventilsettet bare behøvde én slange.

ANNONSE

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Bli med på nakensneglesafari

  Årets nakensneglesafari på Gulen Dykkesenter er den 10. i rekken, og som vanlig er forventningene store. Vil deltakerne klare å finne flere arter enn i fjor? Ekspertene står klare til å hjelpe med identifiseringen.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo

 


© 2019 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.