Poseidon Cyklon X med bedre frostsikring

Gjennom 60 år har Poseidons Cyklon-ventil opparbeidet seg et enestående omdømme. Nå oppgraderes den gamle arbeidshesten og får samme ytelse i kaldt vann som den patenterte Xstream-ventilen.

PRODUKTNYTTPoseidon Cyklon X med bedre frostsikring

Gjennom 60 år har Poseidons Cyklon-ventil opparbeidet seg et enestående omdømme. Nå oppgraderes den gamle arbeidshesten og får samme ytelse i kaldt vann som den patenterte Xstream-ventilen.

  29. januar 2020
Den første modellen i Cyklon-familien, Poseidon Cyklon Junior, ble lansert allerede i 1958. Steg for steg har den blitt forbedret basert på dykkernes erfaringer og den teknologiske utviklingen.

Andretrinnets unike design gjør at Cyklon-ventilen kan benyttes både fra høyre eller venstre, noe mange yrkesdykkere og militære dykkere vet å sette pris på.

Cyklon X er automatisk EAN40-klar

Cyklon er godkjent i henhold til EN250-standarden for dykking i kaldt vann, og nå får førstetrinnet samme frostbeskyttelse som den nyere Xstream-modellen.

– Oppgraderingen gjør også at Cyklon X automatisk klar for bruk med Nitrox EAN 40. Den kan også leveres oksygenrenset dersom man ønsker dette, forteller Poseidon i en pressemelding.

Overlegen pålitelighet og ytelse

Cyklon finnes nå i fire utgaver – Cyklon X, Cyklon X Metal, Cyklon 5000 og Cyklon Metal. Cyklon 5000 har et ventilhus av plast, mens på Metal-modellene er huset laget av rustfritt stål.Poseidon Cyklon har eksistert helt siden 1958. Over 60 år senere utvikles den fortsatt, og Cyklon X har fått forbedret frostsikring.

– Cyklon X er et ventilsett som virkelig vil vare hele livet, og garanterer høyeste ytelse under alle forhold. Uttrykket «been there, done that» passer bedre på Cyklon-ventilen enn på noen annen ventil på markedet, mener Poseidon.


GPS AS er norsk distributør

Det er Gass og Pusteservice AS i Drøbak distribuerer Poseidon i Norge, og du finner oversikt over forhandlerne på deres nettsider. Du er også hjertelig velkommen i Dyrløkkeveien 27 i Drøbak.
Poseidons grunnlegger Ingvar Elfström om Cyklon-ventilen:

– På slutten av 50-tallet hadde jeg en idé om å lage en pusteventil som kunne plasseres foran munnen i stedet for bak nakken. Jeg ville også integrere utventilen slik at ventilsettet bare behøvde én slange.
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

 

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


 

Annonsørinnhold:

 • Get Wrecked – 12 vrak på én uke

  DykkeBazaar tilbyr nå i samarbeid med Aggressor Fleet en fantastisk reise: Dykkeplanen er en nesten usannsynlig ønskeliste med de beste vrakene i Rødehavet.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar 1.850,- på Suunto EON Core

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og gir deg muligheten til å spare masse på blant annet flaskesett, vinge med bakplate, computere og mye mer.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS