Nytt på markedet: Flasker av stål og karbon

Gass og Pusteservice AS har et nytt og spennende produkt fra Carbondive i sortimentet – ekstra lette og sterke flasker produsert i stål med et sylindrisk skall av karbonfiber.

PRODUKTNYTTNytt på markedet: Flasker av stål og karbon

Gass og Pusteservice AS har et nytt og spennende produkt fra Carbondive i sortimentet – ekstra lette og sterke flasker produsert i stål med et sylindrisk skall av karbonfiber.

  10. februar 2020
Flaskene fra Carbondive er lettere enn vanlige stålflasker, men tåler opptil 50 ganger mer enn en vanlig dykkeflaske og kan fylles med 300 bar. Dette gir større luftvolum og lengre dykk – med bare halve vekten.

Flaskene leveres både enkle og som dobbeltsett, og finnes i volumene 6,8, 10 og 12 liter. Den største av de to veier 10,9 kg i tom tilstand, mot ca. 17 kg for en 300 bars stålflaske på samme størrelse.

Et dobbeltsett på 2x12 liter blir dermed en betydelig lettere affære å hanskes med – og volumet gjør at man bare trenger 2–4 kilo ekstra bly for å kompensere.

Vanlig trykkprøving

Flaskene kan trykkprøves på vanlig måte. Carbondive opplyser at sprengtrykket er på hele 851 bar, mot ca. 600 bar for vanlige stålflasker.

Alle flasker som forlater fabrikken gjennomgår en hydraulisk kompresjonstest, en ultralydtest og deretter en visuell inspeksjon.Dobbeltsett med bare halve vekten? Det er mulig med de nye flaskene fra Carbodive.


Carbondive leverer komposittflasker til en lang rekke applikasjoner innenfor gass og flytende gasser, produsert etter amerikanske standarder og sertifisert etter europeiske regler.

Gass og Puseservice AS i Drøbak er importør av Carbondive-produktene, og de første flaskene er allerede på plass i butikken. Ta kontakt med dem for å sjekke priser og finne en forhandler nær deg.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS