Nytt på markedet: Flasker av stål og karbon

Gass og Pusteservice AS har et nytt og spennende produkt fra Carbondive i sortimentet – ekstra lette og sterke flasker produsert i stål med et sylindrisk skall av karbonfiber.

PRODUKTNYTTNytt på markedet: Flasker av stål og karbon

Gass og Pusteservice AS har et nytt og spennende produkt fra Carbondive i sortimentet – ekstra lette og sterke flasker produsert i stål med et sylindrisk skall av karbonfiber.

  10. februar 2020
Flaskene fra Carbondive er lettere enn vanlige stålflasker, men tåler opptil 50 ganger mer enn en vanlig dykkeflaske og kan fylles med 300 bar. Dette gir større luftvolum og lengre dykk – med bare halve vekten.

Flaskene leveres både enkle og som dobbeltsett, og finnes i volumene 6,8, 10 og 12 liter. Den største av de to veier 10,9 kg i tom tilstand, mot ca. 17 kg for en 300 bars stålflaske på samme størrelse.

Et dobbeltsett på 2x12 liter blir dermed en betydelig lettere affære å hanskes med – og volumet gjør at man bare trenger 2–4 kilo ekstra bly for å kompensere.

Vanlig trykkprøving

Flaskene kan trykkprøves på vanlig måte. Carbondive opplyser at sprengtrykket er på hele 851 bar, mot ca. 600 bar for vanlige stålflasker.

Alle flasker som forlater fabrikken gjennomgår en hydraulisk kompresjonstest, en ultralydtest og deretter en visuell inspeksjon.Dobbeltsett med bare halve vekten? Det er mulig med de nye flaskene fra Carbodive.


Carbondive leverer komposittflasker til en lang rekke applikasjoner innenfor gass og flytende gasser, produsert etter amerikanske standarder og sertifisert etter europeiske regler.

Gass og Puseservice AS i Drøbak er importør av Carbondive-produktene, og de første flaskene er allerede på plass i butikken. Ta kontakt med dem for å sjekke priser og finne en forhandler nær deg.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PSS tilbyr utdanning fra grunnkurs til instruktør, og har kategorier for profesjonelle dykkere - fridykking, sportsdykking, teknisk dykking og førstehjelp/redning. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr PSS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Dykk i verdens sterkeste malstrøm

  Saltstraumen byr på noen av de heftigste dykkeopplevelsene som finnes – ikke bare i Norge, men i hele verden. Det er ganske enkelt noe eget med verdens sterkeste malstrøm...

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Er du interessert i dykkehistorie?

  Norsk Dykkehistorisk Forening arbeider for at det som både er et yrke, en hobby, en del av det norske forsvaret og en vitenskap skal få belyst og bevart sin historie.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS