Gode dykkemuligheter på utdanningsmessen

I dag åpner messen «Utdanning & Karriere» dørene i Oslo Spektrum, og over to dager har de som er under utdanning mulighet til å skaffe seg masse nyttig informasjon – blant annet om et spennende konsept innen dykking.

Kjell Håkon Evensen fra PADI og Daniel Visnovsky fra Lofoten Diving

MESSE

UTDANNINGGode dykkemuligheter på utdanningsmessen

I dag åpner messen «Utdanning & Karriere» dørene i Oslo Spektrum, og over to dager har de som er under utdanning mulighet til å skaffe seg masse nyttig informasjon – blant annet om et spennende konsept innen dykking.

  12. februar 2020
Daniel Visnovsky fra Lofoten Diving står på messen for første gang, og med seg i bagasjen har han et helt nytt og svært spennende konsept for unge som vil bli dykkeinstruktører og lære mer om opplevelsesbasert reiseliv.

– Vi bygger opp et career development program for dykkere, men vi tilbyr mye mer enn bare skolegang. I løpet av 9 måneder får du en masse opplevelser og kunnskap, og en unik mulighet til å praktisere ferdighetene underveis, forteller han.

Elevene blir utdannet til dykkeinstruktører, kajakkinstruktører og tar båtførerprøven i løpet av oppholdet i Lofoten. I tillegg hjelper de til på dykkesenteret og hos samarbeidspartnerne, og får dermed praktisert det de har lært. Konseptet støttes av Sparebanken, som yter studielån til elevene.

Ta utdanningen i flott natur:Video: Lofoten Diving/YouTube


Stor vekt på sosiale medier

Tanken er at elevene skal lære noe om hvordan man driver en bedrift samtidig som de utvikler seg personlig, skaffer seg kompetanse og får flotte naturopplevelser i Lofoten. Underveis lærer de mye om opplevelsesturisme.

Såkalt "outreach" blir stadig viktigere i turistindustrien, og elevene vil også lære hvordan de kan utvikle sine egne kanaler i sosiale medier. Ved hjelp av lokale sponsorer har de muligheter til å tjene penger under utdanningen.

– De som tar sikte på å bli influencere vil lære en masse. En stor del av oppholdet vil dreie seg om å formidle opplevelsene og fortelle historier som får andre til å ha lyst til å gjøre det samme, sier Visnovsky.

Nytt og innovativt

Kjell Håkon Evensen, regional manager for PADI Nordic står på standen sammen med Lofoten Diving, og han er svært positiv til det nye konseptet.

– Det er fint å se at noen tar initiativ til nytenking. Vi trenger innovasjon, og det er mange unge mennesker der ute som vil ha stor nytte av å bli dykkeinstruktør eller divemaster, sier han.Video: PADI/YouTube


Bli yrkesdykker!

På Utdanningsmessen finner man også NYD, Norsk Yrkesdykkerskole. Interessen for dette spennende yrket er større enn noen gang, ikke minst takket være et nytt og strengere regelverk som trådte i kraft fra nyttår.

NYD har elever fra hele verden og er en anderkjent dykkerutdannelse som gir mange jobbmuligheter innen entrepenørvirksomhet, havbruk, oppdrett og andre yrkesretninger.Video: Norsk Yrkesdykkerskole/YouTube


Bli minedykker i Forsvaret

Forsvaret er også tilstede med en stor stand, og det er sikkert mulig å skaffe seg mer informasjon om hvordan man kan bli minedykker eller skipsdykker dersom man tar turen innom.

Søknadsfrist for årets kurs for minedykkere er 15. april 2020, og kurset starter i juni.

Minedykker – en jobb med smell i:

https://www.youtube.com/watch?v=m0mlbDcl8So

Video: Forsvaret/YouTube


Gratis adgang, over 100 utstillere

Elever får gratis inngang på messen, og kan fråtse i tilbud fra over 100 utstillere fra både Norge og utlandet. Ved siden av en lang rekke utdanningsinstitusjoner er det også flere firmaer som stiller med råd og informasjon.

Messen er åpen fra 10–18 tirsdag 12. og 10–15 onsdag 13. februar 2020.

Hvis du bor et annet sted i landet så fortvil ikke – det arrangeres også utdanningsmesser i Fredrikstad, Halden, Lillestrøm, Kristiansand, Sandefjord, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø!


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Flott vrakdykking på Sørlandet

  One Ocean Dive Resort i Søgne like utenfor Kristiansand ligger perfekt til for dykking på en rekke spennende vrak – ta turen med klubben eller vennegjengen i 2023!
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020-22 Forlaget Dykking AS