HISTORIE

DYKKERUTSTYRHistorisk dykkerutstyr selges på nettauksjon

I dag starter en unik nettauksjon med historisk dykkerutstyr – hjelmer, ventiler, sko, drakter, kniver og masse annet. Blant objektene er det også en bok signert av Jacques-Yves Cousteau.

Historisk dykkerutstyr selges på nettauksjon

I dag starter en unik nettauksjon med historisk dykkerutstyr – hjelmer, ventiler, sko, drakter, kniver og masse annet. Blant objektene er det også en bok signert av Jacques-Yves Cousteau.

  14. mars 2020
Auksjonen byr blant annet på over 20 forskjellige dykkehjelmer, en US Navy Mark 12 rebreather og en Aqua Lung U.D.S Triple Tank backpack. Det selges også flere ventilsett fra 1950-tallet, både fra Aqua Lung og andre produsenter.

Blant raritetene kan nevnes en oksygenmaske fra et fly fra andre verdenskrig, konvertert til en pusteventil for dykkere, en Siebe Gorman luftpumpe og en US Navy Mark V dykkehjelm fra 1943.

Her er noen få av gjenstandene:
Utvalget av historisk dykkerutstyr som auksjoneres bort er imponerende, med over 300 gjenstander. Her finnes det nok mange godbiter for samlere!


Signert av Jacques-Yves Cousteau

Det tilbys et godt utvalg av historisk dykkelitteratur, og blant tabeller fra US Navy og flere årganger av «Skin Diver» finner man en utgave av Jacques-Yves Cousteaus første bok, «Par dix-huit metres de fond», bare utgitt ut i 2 000 eksemplarer.

Det auksjoneres også bort en signert utgave av boken «Life & Death In A Coral Sea» av Jacques-Yves Cousteau, og «The Story of Skin Diving» signert av Lloyd Bridges vil nok også tiltrekke seg mange budgivere.Pass på lommeboken...

For de med interesse for dykkehistorie og gammelt dykkerutstyr er nettauksjonen som å gå inn i en godteributikk da man var barn. Blant de over 300 objektene er det mange skatter, og prisene kan sikkert bli deretter.

Det er lett å la seg rive med, men for de med samlerinteresse er det en hel masse spennende å finne. Kanskje kan du komplettere samlingen? Du kan se alle objektene på auksjonen på linken nedenfor.

Følg med – auksjonen starter straks!

Nettauksjonen starter klokken 15 norsk tid, og holdes av selskapet Nation's Attic Inc. som holder til i Wichita i USA. Kommisjonen er på 18% og budgivere må registrere seg på nettsiden.


ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

 

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


 

Annonsørinnhold:

 • Reise: Dusinet fullt i Rødehavet

  DykkeBazaar tilbyr nå i samarbeid med Aggressor Fleet en fantastisk reise: Dykkeplanen er en nesten usannsynlig ønskeliste med de beste vrakene i Rødehavet.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Gratis webinar om nattdykking

  Vil du komme i gang med nattdykking eller lære mer om emnet? Frivannsliv holder gratis webinar og forteller om anbefalt utstyr, ulike lyktmodeller, nattjakt og mye mer.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS