Se den fantastiske Thistlegorm-videoen!

Vraket av Thistlegorm står på mange dykkeres ønskeliste, og de som har vært der glemmer aldri synet av alle lastebilene og motorsyklene i lasten. Her er et par av våre favorittsnutter fra det ikoniske vraket.

Video: Henrik Jonsson/YouTube

VRAK

   

VIDEOSe den fantastiske Thistlegorm-videoen!

Vraket av Thistlegorm står på mange dykkeres ønskeliste, og de som har vært der glemmer aldri synet av alle lastebilene og motorsyklene i lasten. Her er et par av våre favorittsnutter fra det ikoniske vraket.

  26. mars 2020
D/S Thistlegorm ble bygd ved verftet Joseph Thompson & Son i Sunderland, og det 128 meter lange lasteskipet ble etter sjøsettingen 9. april 1940 satt i tjeneste med å frakte forsyninger fra USA, Argentina og India til England.

På sin fjerde reise skulle Thistlegorm frakte en last krigsmateriell til Egypt, der krigen mot aksemaktene raste. Lasterommene var fylt til randen med motorsykler, lastebiler, våpen og ammunisjon da hun forlot Glasgow 2. juni 1941.

Se video av den fantastiske lasten her:Video: HinoTony/YouTube


Senket av tyske fly i Rødehavet

Tyskerne og italienerne beleiret Malta, og de allierte kunne ikke sende forsyninger gjennom Middelhavet. Thistlegorm måtte derfor ta den lange veien via Cape Town i Sør-Afrika.

Etter å ha tilbakelagt den flere tusen kilometer lange reisen måtte skipene i konvoien vente på å komme gjennom Suez-kanalen mellom Rødehavet og Middelhavet. Thistlegorm ble liggende for anker.

Den 6. oktober 1941 ble hun oppdaget og senket av to tyske Heinkel He-111 bombefly, ikke langt fra Ras Muhammed i Rødehavet. Flyene lette etter troppetransporten Queen Mary, men fant i stedet Thistlegorm.Oversiktstegning av vraket av Thistlegorm. Foto: Skjermdump fra YouTube


Et av verdens beste vrak

Thistlegorm er i dag et av verdens mest populære dykkesteder, og figurerer jevnlig på lister over de 10 beste vrakdykkene i verden. Flere bøker er skrevet om den unike lasten, og det ligger utallige videoer på YouTube.

Vraket ble oppdaget i Jacques Cousteau i 1950, da han var på tokt i Rødehavet med «Calypso».

Hvis du vil besøke Thistlegorm gjøres dette vanligvis med dagsturbåter fra Sharm el Sheikh, men også liveaboarder fra Hurghada pleier å besøke vraket. Hvis du skal til Rødehavet må du få med deg dette unike dykket!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

PADI er verdens største utdanningsorganisasjon med omtrent 135.000 instruktører og divemastere verden over. De fleste dykkesentrene i Norge utdanner dykkere etter PADIs modell - du finner en oversikt i bransjeregisteret.


Annonsørinnhold:

 • Get Wrecked – 12 vrak på én uke

  DykkeBazaar tilbyr nå i samarbeid med Aggressor Fleet en fantastisk reise: Dykkeplanen er en nesten usannsynlig ønskeliste med de beste vrakene i Rødehavet.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Spar 1.850,- på Suunto EON Core

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og gir deg muligheten til å spare masse på blant annet flaskesett, vinge med bakplate, computere og mye mer.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS