Siste nytt om dykking og korona

Mediene er fulle av nyheter om koronaviruset om dagen, og det kan være vanskelig å få med seg alt. I denne oversikten finner du de viktigste sakene som berører dykkere og dykkebransjen.

KORONAVIRUSETSiste nytt om dykking og korona

Mediene er fulle av nyheter om koronaviruset om dagen, og det kan være vanskelig å få med seg alt. I denne oversikten finner du de viktigste sakene som berører dykkere og dykkebransjen.

  12. mars 2020
Oppdatert 01.04.2020 klokken 23:00

De strenge restriksjonene innført av regjeringen rammer oss alle, og livet er ikke slik det pleier å være. All organisert dykking er avlyst, og dykkebransjen rammes hardt av koronakrisen. Se de siste nyhetene nedenfor.

Siste nytt om koronaviruset:

Onsdag kveld melder VG at 4 875 mennesker har fått påvist koronavirus i Norge og 44 personer er døde. Globalt har over 928 000 blitt smittet og 46 517 har mistet livet.

Antallet smittede i USA har passert 211 000, og har økt med nesten 23 000 tilfeller så langt i dag. Italia og Spania har nå 13 155 og 9 131 døde, men smittetallene er lavere enn den siste uken. Frankrike har 509 døde siste døgn, i England er tallet 563. Smittetallene i Europa stiger mindre enn i forrige uke, men det er fortsatt titusenvis av nye tilfeller. Nærmere 194 000 mennesker har blitt friske igjen etter å ha hatt viruset.

Kilde: Worldometers.info og VG


Siste nyheter om koronaviruset:

31.03.2020: Norges Dykkeforbund melder at Dykketinget som skulle vært arrangert i Tromsø i april er utsatt på ubestemt tid på grunn av koronasituasjonen.28.03.2020: Et 3D-printet adapter gjør at helmasker for snorkling kan brukes som beskyttelsesmasker, og prøves også ut sammen med ventilatorer på sykehus i Italia.27.03.2020: Regjeringen forslår en tiltakspakke på 10–20 milliarder i måneden som skal dekke faste kostnader for små og store bedrifter med betydelig inntektsbortfall.26.03.2020: Dykkebransjen trenger all mulig hjelp og støtte for å komme seg gjennom koronakrisen. Både Visit Norway og NHO oppfordrer nordmenn til å ta ferien her hjemme i år.


24.03.2020: Bladet Dykking starter #dykkedugnad for å støtte dykkebransjen i den vanskelige tiden, og oppfordrer alle til å støtte sitt lokale dykkesenter.24.03.2020: Regjeringen viderefører tiltakene mot koronaviruset til over påske, inkludert hytteforbudet. Dykkere må merke seg at man nå ikke skal være sammen med mer enn fem personer utendørs.

24.03.2020: Dykkeklubbene bes om å rapportere konsekvensene av koronakrisen til Norges idrettsforbund. Økonomiske tap kan komme til å bli dekket.23.03.2020: Regjeringens støtteordninger for permittering hjelper de som eier eller er ansatt i et AS. Ikke alle er klar over at det også finnes hjelp å få for selvstendig næringsdrivende.


21.03.2020: Dykmässan i Gøteborg har blitt flyttet til august på grunn av koronaviruset. Alle utstillerne beholder standen som ble booket til mars.21.03.2020: Finanskomiteen på Stortinget har blitt enige om gi 50 milliarder kroner i lånegarantier til små og mellomstore bedrifter, skiver VG.

21.03.2020: Dykkeklubbene kan søke om å få dekket tap som skyldes koronakrisen. NDF oppfordrer å utvise ekstrem forsiktighet dersom man velger å dykke.20.03.2020: De kraftige restriksjonene for å begrense koronasmitten får store konsekvenser for dykkebransjen.

Følgene av koronakrisen kan bli alvorlige for dykkebransjen.


19.03.2020: Som følge av koronaviruset holder Atlanterhavsparken stengt på ubestemt tid.

18.03.2020: Strandryddeuka 2020 kan bli utsatt. Også Strandryddedagen og Arctic Cleanup kan stå i fare.17.03.2020: Helseforetakene mangler smittevernutstyr, og Vestteknikk AS oppfordrer til å samle inn utstyr. Redningsselskapet oppfordrer fritidsbåteiere til å holde seg på land så lenge koronaviruset er ute av kontroll.


16.03.2020: Regjeringen stenger grensene for utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge. Hyperbarmedisinsk enhet ved Oslo universitetssykehus fraråder dykking under koronautbruddet.
13.03.2020: Norges Dykkeforbund avlyser all organisert saktivitet med umiddelbar virkning. Dette gjelder klubbdykk, årsmøter, trening og konkurranser.12.03.2020: Alle messer blir stengt etter pålegg fra myndighetene. Hold Norge Rent melder at alle ryddeaksjoner utsettes eller avlyses som følge av restriksjonene for å hindre koronasmitte.


Alle dykkearrangementer er avlyst på grunn av utbruddet av koronavirus. Regjeringen har innført strenge retningslinjer. Foto: Pixabay


Arrangementer under vurdering:

Dykketinget, årsmøtet i Norsk Baromedisinsk Forening og årsmøtet i Norsk Grottedykkerforbund står i fare og vurderes fortløpende. Også andre arrangementer kan bli utsatt eller avlyst.

Løssalget av Dykking blir påvirket

På grunn av koronaviruset blir ikke bladet Dykking distribuert til butikker på flyplasser og jernbanestasjoner, og løssalget blir dermed noe begrenset.Tips oss gjerne på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. dersom du vet om arrangementer som burde vært med i oversikten.

#dykkedugnad

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Norges Dykkeforbund utdanner dykkere etter retningslinjene til CMAS, det internasjonale dykkeforbundet. Utdanningen skjer gjennom dykkeklubbene eller hos autoriserte dykkeskoler. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr også CMAS-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Nytt gratis webinar om fridykking

  Frivannsliv har annonsert et nytt, gratis webinar om fridykking. Denne gang deler instruktøren Helge Leafcut sine triks for å gjøre fridykkeropplevelsen enda bedre.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.