– Vær ekstremt forsiktig om du går i vannet

Norges Dykkeforbund opplyser at dykkeklubbene nå kan søke om å få dekket tap som skyldes koronakrisen, og oppfordrer folk til å være svært forsiktige dersom de velger å dykke tross anbefalingene.

Foto: Norges Dykkeforbund

KLUBBNYTT– Vær ekstremt forsiktig om du går i vannet

Norges Dykkeforbund opplyser at dykkeklubbene nå kan søke om å få dekket tap som skyldes koronakrisen, og oppfordrer folk til å være svært forsiktige dersom de velger å dykke tross anbefalingene.

  21. mars 2020
Regjeringen presenterte for noen dager siden en tiltakspakke på 900 millioner kroner for kultur- og idrettsliv. Idretten får 600 millioner av disse midlene, primært for å dekke tap som følge av at arrangementer må flyttes eller avlyses.

Norges Dykkeforbund melder på sine nettsider at Norges Idrettsforbund åpner en kartleggingstjeneste på nett for idrettslagene senest mandag. Her kan dykkeklubbene melde inn eventuelle tap i forbindelse med koronakrisen.

Dykketinget kan stå i fare

– Dykketinget er den neste store samlingen for oss og vi håper at det skal kunne arrangeres hvis situasjonen normaliseres i ukene som kommer, skriver NDF på sine hjemmesider.Arrangementet skal ifølge tidligere informasjon risikovurderes i samråd med kommunelegen i Tromsø. NDF vil komme tilbake med mer informasjon så snart en avgjørelse er tatt.

– Vær ekstremt forsiktig om du går i vannet

Hyperbarmedisinsk enhet ved Oslo universitetssykehus har gått ut og frarådet dykking, og Hovedredningssentralen har uttalt at de ikke ønsker at folk skal ta «toppturen» nå. Redningsselskapet har bedt folk om å la båten ligge.

– Vi skjønner at det kunne vært godt med litt vanntid når verden står på hodet. Hvis du velger å gå i vannet, vær ekstremt forsiktig, råder NDF på sine nettsider.

Det oppfordres generelt til å tenke godt over risiko når man ferdes i naturen eller på sjøen for å ikke belaste redningsressurser og det medisinske apparatet.

Støtt ditt lokale dykkesenter!

Norges Dykkeforbund minner om at dette er en god tid for å støtte den lokale dykkebutikken og for eksempel få tatt en skikkelig service på alt utstyret så alt er klart når ting normaliseres.

Forbundsadministrasjonen er fullt bemannet, og baserer seg i stor grad på hjemmekontor og skypemøter. Det må forventes noe lengre responstid enn vanlig på grunn av utfordringene.


#dykkedugnad

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Begynne å dykke - eller ta et videregående kurs?

Global Underwater Explorers tilbyr kurs for nybegynnere, erfarne dykkere og tekniske kurs for dyp dykking, grottedykking og dykking med rebreather. GUEs mål er å utvikle dine ferdigheter, effektive prosedyrer for problemløsning og gjøre deg til en bedre dykker.


Annonsørinnhold:

 • Nytt gratis webinar om fridykking

  Frivannsliv har annonsert et nytt, gratis webinar om fridykking. Denne gang deler instruktøren Helge Leafcut sine triks for å gjøre fridykkeropplevelsen enda bedre.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.