Dykkebransjen kan få støtte fra staten

Dykkebransjen rammes hardt av koronakrisen. Det er viktig å benytte seg av støtteordningene som staten nå tilbyr, både for ansatte og selvstendig næringsdrivende.

Foto: Stortinget.no

NYHETERDykkebransjen kan få støtte fra staten

Dykkebransjen rammes hardt av koronakrisen. Det er viktig å benytte seg av støtteordningene som staten nå tilbyr, både for ansatte og selvstendig næringsdrivende.

  23. mars 2020
Et bredt flertall på Stortinget presenterte mandag 16. mars tiltak som skal hjelpe befolkningen og næringslivet gjennom koronakrisen. Ordningene gir også støtte til ansatte og eiere i dykkebransjen.

Tiltakene innebærer blant annet at selvstendig næringsdrivende og frilansere skal få sykepenger fra dag tre, samt en midlertidig inntektssikring tilsvarende 80 prosent av gjennomsnittet av de siste tre års inntekter, skriver Skatt.no.Kan hjelpe dykkebransjen

Forslaget vil tre i kraft umiddelbart og utbetalingene vil skje så raskt NAV får på plass en teknisk løsning for ordningen, skriver regnskapfirmaet Vekstra i en e-post til Dykking.

Permitterte sikres full lønn til og med dag 20. Arbeidsgivers plikt til å betale lønn ved permittering reduseres til to dager, og staten overtar ansvaret for å betale arbeidstaker lønn de siste 18 dagene.

Sjekk hvilke ordninger som gjelder deg

Inntektsgrensen for å få utbetalt dagpenger settes ned til 0,75 G (74 894 kroner). Lavtlønnede som blir permittert sikres en inntekt på minimum 80 % inntekten opp til 3 G i permitteringstiden etter lønnen faller bort, skriver Vekstra.

Vi oppfordrer alle i bransjen til å ta kontakt med NAV eller sin regnskapsfører for å undersøke hvilke støtteordninger de kvalifiserer til – dykkebransjen trenger all mulig hjelp den kan få om dagen. Støtt ditt lokale dykkesenter!


#dykkedugnad

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Nytt gratis webinar om fridykking

  Frivannsliv har annonsert et nytt, gratis webinar om fridykking. Denne gang deler instruktøren Helge Leafcut sine triks for å gjøre fridykkeropplevelsen enda bedre.

ARRANGEMENTER:

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.

ANNONSE:

logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
facebook_page_plugin
Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler. Ved å besøke siden godkjenner du våre vilkår.