Rolig helg? Her er 10 tips til hva du kan gjøre

Selv om samfunnet begynner å åpnes igjen er det mange som tilbringer mye tid hjemme. Hvis du ikke har noen planer i helgen får du noen tips til hva du kan finne på her.

Foto: Pxhere.com

KORONAVIRUSRolig helg? Her er 10 tips til hva du kan gjøre

Selv om samfunnet begynner å åpnes igjen er det mange som tilbringer mye tid hjemme. Hvis du ikke har noen planer i helgen får du noen tips til hva du kan finne på her.

  16. mai 2020
Etter flere uker med selvpålagt karantene og sosial distansering begynner mange å bli vant til å være mye hjemme. Det er den nye hverdagen – selv om det er fullt mulig å dra ut for å dykke.

Hvis du kjeder deg hjemme i helgen finner du 10 tips her til hva du kan gjøre her:

1. Sjekk at dykkerutstyret er i orden

Når du går gjennom utstyret finner du kanskje noe som trenger å repareres. Virker inflatoren som den skal? Glidelåsen på tørrdrakten er alltid glad for litt voks, og det er mange småting du kan fikse selv.

Video: Behind the Mask/YouTube


2. Se en dokumentar eller et webinar

Det er fullt av spennende dokumentarer og naturprogrammer å finne på nettet – og vi har samlet en håndfull på våre hjemmesider. Her finner finner du både dokumentarer og webinarer – for eksempel minidokumentaren over om snorkling med spekkhoggere.

3. Rydd i dykkeboden

De fleste dykkere har en bod eller en krok i kjelleren eller garasjen hvor dykkerutstyret holder hus. Skulle det ikke vært ryddet litt? Som regel er det slik – og bruker du en time eller to er utstyret klart til neste dykk.

4. Bestill det du trenger på nett

Når du rydder oppdager du kanskje at det er noe som mangler eller har gått i stykker. Da kan du bruke en time eller to på å sjekke utvalget i de norske nettbutikkene og bestille det du trenger.

Video: Brent Durand/YouTube


5. Rediger bilder eller video

Hvis du holder på med undervannsfoto eller video, har du sikkert en liten backlog du kan gå igjennom. Hvis alt er redigert kan du bruke noen timer på å slette unna det du ikke trenger og få litt ledig plass på harddisken.

6. Ta et onlinekurs

Hvis du har litt tid til overs er det ikke noe som er bedre enn å bruke dem til å lære noe nytt. Svært mange dykkekurs har teori på nettet, og noen – som for eksempel nitrox – krever ikke engang dykking. Skaff deg et nytt sertifikat i helgen!
7. Les mer om vrak og historie

Vi har lagt ut en rekke saker som vrak de siste månedene, med spesielt fokus på de skipene som gikk ned eller ble senket for 75 eller 80 år siden. Kanskje finner du et vrak eller to du ikke har dykket på?8. Før inn dykkene i loggen

Det er kanskje ikke så mange som fører dykkelogg på gamlemåten lenger, men en bok med en side for hvert dykk. Kanskje har du en app eller en online loggbok? Uansett er det vel anvendt tid å føre den à jour.Video: WeDive TV/YouTube


9. Avtal et dykk til uken eller neste helg

Ring en kompis eller sjekk med klubben hva som er planlagt i løpet av den kommende uken eller til neste helg. Det er viktig å sette av tid til å komme seg jevnlig i vannet, og når du har gjort en avtale om et spennende dykk er det bare å begynne å glede seg!

10. Begynn å planlegge neste dykkeferie

Du har sikkert en lang liste med steder du gjerne vil dykke, og det er bare å begynne planleggingen. Foreløpig er det ikke mulig å reise til utlandet, så kanskje du skal se hva de norske dykkesentrene har å tilby?Hvis du ikke allerede hadde lagt planer for helgen håper vi at denne listen gir deg inspirasjon og virketrang. Det er alltid noe som trenger å gjøres – ha en god helg!

ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Last inn flere

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

  • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
  • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
  • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
  • FORSKNING: Sjøpølser
  • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
  • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
  • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
  • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
  • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
  • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS
padding-left: 20px;