Sør-Trøndelag Dykkekrets legges ned

Dykkekretsen vedtok nylig å nedlegge seg selv. Midlene kretsen disponerer skal fordeles på klubbene i Trøndelag – men for å få penger må de søke.

Sør-Trøndelag Dykkekrets legges ned
Foto: Gunnar Andre/Facebook

KLUBBNYTT

ÅRSMØTESør-Trøndelag Dykkekrets legges ned

Dykkekretsen vedtok nylig å nedlegge seg selv. Midlene kretsen disponerer skal fordeles på klubbene i Trøndelag – men for å få penger må de søke.

  29. juni 2020
Nedleggelsen føyer seg inn i rekken av av dykkekretser som har opphørt å eksistere de siste årene. Tidligere var det minst 15 dykkekretser – nå er det bare fire tilbake.

Årsaken til at Sør-Trøndelag Dykkekrets velger å legge ned fremgår ikke av informasjonen de har lagt ut på sin Facebook-side, men referat fra særkretstinget den 25. mai er sendt styret i klubbene i Trøndelag.

Nord-Trøndelag Dykkekrets ble nedlagt av Norges Dykkeforbund i 2018 etter misnøye blant medlemsklubbene og manglende regnskap de to foregående årene.

Midlene fordeles etter søknad

– Kretsens kapital blir fordelt til klubbene, med lik andel til hver klubb. Klubbene må fremme krav for å få sin andel, og gjør de ikke det vil de heller ikke motta noen andel, skriver Sør-Trøndelag Dykkekrets på Facebook.

Frist for dykkeklubbene til å fremme krav til kretsen er satt til utgangen av juni. Kretsen opplyser at de ikke kommer til å kontakte klubbene for å fremskaffe nødvendig informasjon. Kontakt kretsen her.

Det er Norges Dykkeforbund som har myndighet til å legge ned særkretsene og vedtaket er derfor ikke bindende før forbundsstyret i NDF har godkjent nedleggelsen.

Har kretsene utspilt sin rolle?

Særkretsenes oppgave er å administrere de ulike idrettene i fylkene, gjennomføre utdanningstiltak og å sørge for den praktiske gjennomføringen av kamper, stevner og liknende, ifølge Norges idrettsforbund.

Med bakgrunn i fylkesreformen som trådte i kraft 1. januar 2020 ville det vært naturlig med noe avgang blant dykkekretsene, men faktum er at de fleste av dem har blitt nedlagt før dette skjedde.

Opprinnelig publisert 09.06.2020
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:
ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

Scuba Schools International tilbyr kurs fra begynnernivå til instruktør. De har også et bredt utvalg av emnekurs og videregående kurs som rebreatherdykking og extended range. Flere av dykkesentrene i bransjeregisteret tilbyr SSI-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Spar penger på utstyr i sommer

  One Ocean Dive Resort i Kristiansand fortsetter garasjesalget, og gir deg muligheten til å spare masse på blant annet flaskesett, vinge med bakplate, computere og mye mer.

ANNONSE:

ANNONSE:
ANNONSE:
ANNONSE:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Les i siste utgave av bladet Dykking:
Image

Innhold, Dykking nr. 2/2020:

Innhold:

 • DYKKEMEDISIN: Stor COVID-19 SPESIAL
 • VRAKDYKKING: RMS Lusitania
 • UNDERVANNSFOTO: Ocean Art Photo Contest
 • RUNDEFUNNET: En tingbok forteller
 • GRUVEDYKKING: Norges svar på Tuna-Hästberg?
 • DYKKEMÅL: Dybdekart fra Lygnstøylvatnet
 • DYKKEREISE: Ponza i Italia
 • UTSTYRSTEST: KISS Sidewinder
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Abonnér på bladet Dykking og få spennende dykkestoff levert portofritt i postkassen!
ANNONSE:
ANNONSE:

Annonsørinnhold:

 • Florida: Perfekt for dykking og snorkling

  Florida Keys er en 190 kilometer lang kjede av spennende øyer som strekker seg sørover fra tuppen av Florida, helt til Key West. Området byr på flott dykking med vrak og vakre korallrev.
Siste videoer:
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS