Skipsmegler søker partner eller ny eier

I forbindelse med at innehaver Arne Timmerling går av med pensjon søker nå Shipsforsale Sweden en partner eller en ny eier til å drive meglervirksomheten videre.

Skipsmegler søker partner eller ny eier
Foto: Shipsforsale Sweden/Facebook

BRANSJENYTTSkipsmegler søker partner eller ny eier

I forbindelse med at innehaver Arne Timmerling går av med pensjon søker nå Shipsforsale Sweden en partner eller en ny eier til å drive meglervirksomheten videre.

  22. juni 2020
– Det gått 38 år siden jeg startet firmaet. Opprinnelig var det bare fordi hobbyen med holde på med gamle trålere og små passasjefartøy vokste såpass at jeg ble tvunget til å momsregistrere meg, sier Timmerling.

Hobbyen fortsatte å vokse, og ble til et yrke som gav kontakter over hele verden, dokumentering av flere tusen mindre fartøyer og hundrevis av salgs- og megleroppdrag.

Redningsbåt

Shipsforsale Sweden har mange båter til salg, inkludert denne tidligere redningsbåten.


Pene regnskapstall

Shipsforsale Sweden er en veletablert plattform for salg og formidling av mindre fartøy av forskjellige typer. Nettsiden har til enhver tid båter til salgs, og det har blitt omsatt flere dykkefartøyer i årenes løp.

De siste årene har omsetningen ligget rundt 27 millioner årlig, ifølge offentlige registere. Fortjenesten har gått opp og ned, men har i snitt ligget på godt over 3 millioner kroner i året fra 2017 til 2019.
Shipsforsale Sweden bruker blant annet 3D-modeller som dette når de selger båter.


Konkurransedyktig plattform

Arne Timmerling tror at selskapet fortsatt kan utvikles videre, og vil kunne være en konkurransedyktig aktør i mange år fremover. Selskapet har alltid vært tidlig ute med å ta i bruk ny teknologi.

– Vi var først ute med nyhetsbrev på e-post, egne nettsider og bildekaruseller som gjorde kjøperne i stand til å ta en avgjørelse på nettet. Kundelisten og e-postlisten er omfattende og verdifull, sier Timmerling.

I dag finner kundene båter til salgs både på Facebook, YouTube, Instagram og selvsagt på nettsiden www.shipsforsale.com.Shipsforsale Sweden er også aktive på sin egen YouTube-kanal.


En gullkantet mulighet?

Timmerling fyller 67 år i høst og mener selv at han kanskje har fem år igjen av sin yrkeskarriere. Denne tiden har han tenkt å bruke til å lære opp en ny, yngre partner eller eier av selskapet.

– Vi leter etter noen som er rundt 35–50 år til å overta, slik at det er en person som ikke allerede har fremtiden bak seg. Det kan være en fra bransjen eller en utenfra, men vi er åpne for diskusjoner og forslag, sier han.

Han oppfordrer eventuelle interessenter til å ta kontakt for et uforpliktende møte. Hvis du er interessert i båter, har litt bransjekunnskap og er lysten på å satse kan dette være en gullkantet mulighet.


ANNONSE:

Annonsørinnhold:

ANNONSE:

ANNONSE:

Vil du begynne å dykke?

IANTD tilbyr opplæring på alle nivåer fra nybegynner til avansert teknisk nivå. Organisasjonen var først ute med forskjellige kurs i teknisk dykking på 90-tallet. I bransjeregisteret finner du dykkesentre som tilbyr IANTD-kurs.


Annonsørinnhold:

 • Ta dykkekurs hos Nærøydykk i sommer

  Etterspørselen etter dykkekurs har ikke vært større på flere år, og det er tydelig at mange skal ta ferien her hjemme i år. Nå kan du ta sommerkurs hos Nærøydykk fra 23.–26. juli.

ANNONSE:

ANNONSE

ANNONSE

Les i siste utgave av bladet Dykking:

Image

Innhold, Dykking nr. 3/2019:

Innhold:

 • NM i UV-foto: Se bildene fra årets NM
 • VRAKLEKSIKON: Z2 Georg Thiele
 • MARINBIOLOGI: Med #sneglebuss i Finnmark
 • FORSKNING: Sjøpølser
 • GROTTEDYKKING: Viroit i Albania
 • HOLD NORGE RENT: Rydd mens du dykker
 • VRAKDYKKING: Chuuk Lagoon i Mikronesia
 • UTSTYRSTEST: Waterproof D7X
 • AKTUELT: De norske VM-lagene i UV-foto
 • PRODUKTNYTT: Nytt og nyttig på markedet

Bladet inneholder også aktuelt og nyheter, oversikt over arrangementer og annet spennende dykkestoff.
logo
Bladet Dykking har siden 1983 blitt gitt ut av Forlaget Dykking AS. Redaktør: Christian Skauge

 

Forlaget Dykking AS
Postboks 6654 Etterstad, 0609 Oslo
Org. nr. 936558496

 


© 2020 Forlaget Dykking AS